Cum a ajuns vila lui Ceausescu o ruina a Consiliului Judetean Timis?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.09.2014 15:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Povestea decaderii vilei lui Ceauşescu de la Timişoara a inceput, teoretic, in anul 1992, cand a intrat in patrimoniul Consiliului Judetean Timis, care a folosit-o ca spatiu de cazare si alimentatie publica pana in 2003.
Casa de oaspeţi care a fost reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu, atunci cand se mai afla in vizita la Timişoara, de pe bulevardul C.D.Loga nr. 46-48, a fost inaugurata la 1 martie 1968.

Consiliul Judetean Timis s-a asociat cu omul de afaceri Ovidiu Tender in 2003, pentru a dezvolta si moderniza vila, ajunsa International, prin intermediul firmei InterCenter Service, careia i-a fost concesionat terenul potrivit contractului nr. 2314/2004.
In acel moment, vila avea o capacitate de cazare de 26 de locuri, in apartamente si garsoniere, precum si un restaurant cu capacitatea de 165 de locuri.
Ceva mai tarziu, in 2005, pentru a se ”eficientiza activitatea societaţii” şi cu aprobarea consilierilor judeţeni, InterCenter Service s-a transformat din S.R.L. in  S.A., asociindu-se cu SC Tender SA, SC Palace SRL, SC Agrosem SA si SC Tender Media SA şi prin majorarea capitalului social.
Aşa a ajuns Consiliul Judetean Timis sa detina doar 45,62 la suta din capitalul social...
Pe la sfarşitul anului 2007, s-a pornit o ”amenajare interioara restaurant şi hotel, recompartimentare şi inchidere”, care s-ar fi dorit finalizata in 2009.
Timpul a trecut şi, din amenajare, vila lui Ceauşescu a trecut la stadiul de ruina a nimanui.
 
Ultima data cand s-au mai agitat apele administraţie locale a fost prin 2010, cand proprietarul practic al vilei, Ovidiu Tender, anunţa cu surle şi trambiţe o investiţie de 24 de milioane de euro şi un parteneriat cu Hilton, ”primul operator hotelier” care va deschide in Timisoara un hotel de 5 stele, cu peste 160 camere, investitia urmand a fi recuperata in 10 ani de la deschidere...
Cam asta a fost ultima incercare de revitalizare a vilei lui Ceauşescu, care a sfarşit prin sertarele Consiliului Judeţean Timiş, mai ales pentru ca pe de  o parte s-a prevazut daramarea cladirii, iar pe de alta parte noua construcţie a Hiltonului ar fi avut parter plus 6 etaje...

P.S. Şi daca se intreaba cineva, raspunsul este ca preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş intre anii 2001 - 2004 a fost Dan Ioan Sipos, reprezentant al PSD, fost şef al vanatorilor din judeţul Timiş, care a ajuns şef la CJT dupa ce l-a inlocuit pe Ilie Sarbu, care pleca in 2001 in guvernul Nastase....

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.