Cum ajuta APIA fermierii?... Cu MITA si TRAFIC de INFLUENTA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.06.2017 18:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului OPRIŞ FLORIN, la data faptelor şef birou in cadrul Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura (A.P.I.A.), centrul local Hunedoara, in sarcina caruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mita si trafic de influenţa, şi in stare de libertate a inculpatei ANGHEL ANCA, concubina primului, in sarcina careia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au reţinut ca, la data de 15 februarie 2017, inculpatul Opriş Florin, in calitatea menţionata mai sus, a pretins de la un fermier (martor in cauza), suma de 50.000 lei (reprezentand o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urma).
In schimbul acestor bani, inculpatul Opriş Florin a lasat sa se creada ca are influenţa asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina sa–i suplimenteze martorului paşunea inchiriata cu o suprafaţa de teren mult mai mare decat cea pe care o primise iniţial.
La data de 26 aprilie 2017, inculpatul a pretins de la acelaşi fermier suma de 25.000 lei, amintindu-i ca l-a ajutat la momentul efectuarii, in cursul anului 2015, a unui control pe teren.
Totodata inculpatul i-a spus martorului ca-l va ajuta in continuare cu soluţionarea cererilor pe care acesta le va depune la A.P.I.A. Centrul Local Hunedoara.
In data de 4 mai 2017, in contextul menţionat mai sus, inculpatul a primit de la martorul respectiv, prin intermediul inculpatei Anghel Anca, suma de 25.000 lei, moment in care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menţine masura preventiva dispusa in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.