Cum aranja prejudiciile un comisar sef de la IPJ Timis cu Inspectoratul de Munca si cu Fiscul?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.08.2015 12:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de detenţie in alta cauza, a inculpatului Ţurai Armando-Iulian, la data faptelor ofiţer de poliţie in cadrul I.P.J. Timiş - Serviciul de Investigare a Fraudelor, avand gradul profesional de comisar şef, in sarcina caruia s-a reţinut savarşirea infracţiunilor de luare de mita şi trafic de influenţa.

In luna mai 2013, inculpatul Ţurai Armando-Iulian a pretins şi primit de la o persoana (martor denunţator) suma de 3.000 euro, in schimbul promisiunii ca va interveni la funcţionari din cadrul I.T.M (Inspectoratul Teritorial de Munca) Timiş, in vederea denaturarii rezultatelor unui control efectuat de aceasta instituţie la societatea comerciala administrata in fapt de martorul denunţator, cu consecinţa neluarii masurilor legale care se impuneau in urma controlului.
In luna septembrie 2014, inculpatul Ţurai Armando-Iulian, in calitatea de ofiţer de poliţie judiciara in cadrul I.P.J. Timiş - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins şi primit de la o alta persoana (martor denunţator), suma de 4.000 lei, in schimbul promisiunii facute acestuia ca se va stinge prejudiciul reclamat de Administraţia Finanţelor Publice Timiş intr-un dosar de urmarire penala şi ca va fi dispusa o soluţie de netrimitere in judecata a martorului denunţator.
In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparţine inculpatului, pana la concurenţa sumelor de 3.000 de euro şi 4.000 de lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunerea de a se menţine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Inculpatul Ţurai Armando-Iulian a fost condamnat definitiv la data de 04 mai 2015 la o pedeapsa privativa de libertate, pentru fapte de corupţie, intr-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie — Serviciul Teritorial Timişoara.
In cursul lunii august 2014, inculpatul Ţurai Armando Iulian i-a pretins, in mod expres, suma de 4.000 euro unui martor denunţator, pentru a se dispune o soluţie favorabila intr-un dosar penal, in care, faţa de acesta din urma, erau efectuate cercetari pentru infracţiuni economice.
In baza unei inţelegeri, la data de 14 noiembrie 2014, martorul denunţator a remis inculpatului Ţurai Armando Iulian suma de 4 000 euro, suma care a fost gasita in portbagajul autoturismului ofiţerului de poliţie, cu prilejul constatarii infracţiunii flagrante.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.