Cum arata Transilvania vazuta de... dragonul Banatului?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.07.2015 17:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Marţi, 7`iulie, la ora 19:00, documentarul “Transylvania Dragon” va avea premiera la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Oraşul de pe Bega a fost punctul zero al aventurii incepute de “dragonul” Flaviu Cernescu, alaturi de regizorul Sabin Dorohoi, iar acum devine oraşul in care echipa de temerari va prezenta producţia care a insumat 17 zile de filmari intensive in cele mai frumoase şi renumite locuri din regiunile istorice Transilvania şi Banat.
“Transylvania Dragon” este o calatorie intensa, care a atras mii de oameni la demonstraţiile extreme de slackline ale “balaurului” Flaviu Cernescu, toate acestea fac parte din viitorul film documentar “Transylvania Dragon”, prima producţie de acest gen din Romania, care aduce in prim plan pasiunea, curajul nebun, frumuseţea şi unicitatea.

Prima oprire a fost Timişoara, devenita astfel kilometrul 0 al filmarilor care s-au desfaşurat, ulterior, in 14 locaţii celebre din zona de vest a ţarii.
Reşiţa – locul in care sportivul a reuşit sa stabileasca un nou record naţional, mergand pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri inalţime, intre doua turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru oraşul de pe Barzava.
Au urmat Bocşa, oraşul de baştina al lui Flaviu, Caraşova, cascada Bigar – una dintre cele mai frumoase caderi de apa din lume, prima cale ferata din Romania Anina – Oraviţa, oraşul de suflet al imparatesei austriece Sissi – Baile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Oraştie, vestita cetate a oraşului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naţionale aflate in patrimoniul UNESCO - Mocanita din Viseul de Sus, locul unde se nasc poveşti şi legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de linişte şi sanatate aflata sub pamant, care atrage mii de turişti, una dintre cele mai frumoase şosele din lume – Transfagaraşanul.
Ultima zi a filmarilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maxima importanţa pentru ardeleni şi banaţeni.

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajosi banateni pasionati de sporturi extreme, a mers pe coarda deasupra unor edificii reprezentative din  Transilvania si Banat.
Pentru ca reteta aventurii sa fie completa, cea mai mare parte a drumului a fost facuta pe un monociclu.
Viitorul documentar a fost filmat pe parcursul lunii octombrie, iar echipa a parcurs practic intreg Banatul si Transilvania, filmand o parte din cele mai renumite obiective turistice.

Filmul este  produs de Western Transylvania Studios, singura casa de productie din vestul ţarii si regizat de Sabin Dorohoi, banatean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Resita, Caransebes, Bocsa, Herculane si Anina.
Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizari si premii internationale.
Din cele treisprezece  filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visand la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” si “Calea Dunarii”) i-au adus cele mai multe distinctii internationale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia si Festivalul de film Est European din Hollywood.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.