Cum definesc timisorenii bunastarea intr-o perioada de criza?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.04.2012 07:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Asociaţia CRIES Timisoara - Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare organizează luni, 23 aprilie, la Casa Adam Muller-Guttenbrunn, str. Gh.Lazar nr.10, de la ora 11, o intalnire cu reprezentantii locali ai partidelor politice şi ai societăţii civile,cu ocazia prezentarii rezultatelor referitoare la principalele dimensiuni ale bunastarii, asa cum au fost acestea exprimate de catre timisoreni in urma unui amplu proces de consultare cetateneasca. 

Consultarea cetatenilor s-a realizat in perioada iunie-decembrie 2011, folosindu-se o metodologie de lucru elaborata de catre Consiliul Europei.
Alaturi de indicatori cu valoare economica, precum puterea de cumparare, printre primele locuri in topul preocuparilor timisorenilor se numara si indicatori care fac referinta la relatiile interumane si structurarea lor la nivel local, ceea ce impune luarea in calcul o regandire a strategiilor de dezvoltare avute in vedere pentru Timisoara.
Întâlnirea prefigureaza lansarea etapei de dezvoltare a unui Plan Local de Actiune, care va cuprinde propuneri concrete de actiuni avute in vedere pentru a raspunde nevoilor si dezideratelor puse in evidenta prin acest proces de consultare. Actiunile vor fi identificate de catre membrii Grupului Local de Actiune Timisoara, un grup operativ constituit din peste 40 de membri, reprezentanti ai institutiilor publice, ai societatii civile si mediului de afaceri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.