Cum functiona grupul infractional organizat al lui Georgica Cornu?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.07.2015 18:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Mehedinti au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor  
# CORNU GEORGICA, CARAIMAN LUCIAN-NICU, pentru  infractiunile de  „constituirea unui grup infractional organizat”, „folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se  bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect”, ,,delapidare in forma continuata" si  spalare de bani”cu privire la primul inculpat;
#  BARBUŢ-LAZAR GHEORGHE pentru infractiunile de „constituirea unui grup infractional organizat” şi „spalare de bani”;
#  COZAC VIORICA MARIA  pentru infractiunile de,,constituirea unui grup infracţional organizat”, ,,complicitate la infracţiunea de spalare de bani” şi ,,fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata”;
# POPESCU IOAN pentru infractiunile de  „constituirea unui grup infractional organizat”, ,,abuz in serviciu in forma continuata” şi ,,fals intelectual in forma continuata.

Prin actul de sesizare s-a retinut ca  inculpatul Cornu Georgica in calitate de  asociat al SC C&C MH CONFORT SRL, dar şi de administrator al SC GORNO CG SRL a folosit cu rea-credinţa bunurile societaţii SC C&C MH CONFORT SRL intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu, ori pentru a favoriza o alta societate in care avea interese directe  sau indirecte (SC GORNO CG SRL) insusindu-si in interesul sau, trei bunuri imobile in valoare de 8.172.178,31 lei. Acelasi inculpat a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat format din partenerul sau de afaceri, inculpatul Caraiman Lucian Nicu, dar şi din persoanele sale de incredere, inculpaţii Barbuţ Lazar Gheorghe şi Cozac Viorica Maria.
La acest grup infracţional, a aderat şi inculpatul  Popescu Ioan, care a sprijinit sub orice forma acest grup initiat de catre inculpatul Cornu Georgica.
Inculpaţii menţionaţi mai sus au actionat ca un grup infracţional organizat in perioada august 2012 şi pana la  data de 13.05.2015, in mod coordonat, pentru obţinerea scopului urmarit.

Astfel, prin hotararile Adunarii Generale a  Asociaţilor, precum şi  a contractului de cesiune parţi sociale ale SC C&C MH CONFORT SRL catre Barbuţ Lazar Gheorghe, inculpatul Cornu Georgica, in calitate de persoana responsabila cu controlul şi supravegherea gestiunii a SC C&C MH CONFORT SRL, a transferat impreuna cu inculpatul Caraiman Lucian Nicu, trei bunuri imobile aparţinand societaţii ai carei asociaţi erau, catre o alta societate, respectiv SC GORNO CG SRL,  pentru ca in final acestea sa fie insuşite, in fapt, de catre inculpatul Cornu Georgica.
Inculpata Cozac Viorica Maria, in calitate de asociat şi administrator al SC REAL RO PROJECT SRL a semnat mai multe inscrisuri sub semnatura privata  atestand fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului, dupa care, prin folosirea inscrisurilor respective, a contribuit la falimentul SC GORNO CG SRL, inscrisurile respective producand astfel, consecinţe juridice.
Prin incalcarea şi indeplinirea defectuoasa a atribuţiilor de serviciu, precum şi prin fals intelectual, inculpatul Popescu Ioan a stabilit pentru cele patru bunuri imobile o valoare de 8 ori mai mica decat valoarea contabila, adica de 1.491.450 lei.

Acesta, in calitate de expert evaluator, membru A.N.E.V.A.R. a intocmit, la 29.08.2015, cate un raport de evaluare a proprietaţii imobiliare pentru fiecare dintre bunurile ce fac obiectul cauzei, rapoartele de evaluare fiind incheiate cu incalcarea prevederilor legale şi prin indeplinirea in mod defectuos a atribuţiilor de serviciu, cauzand in acest fel o paguba persoanei juridice SC C&C MH CONFORT SRL.Totodata, inculpatul Popescu Ioan a introdus in cuprinsul rapoartelor de evaluare date cheie de intrare nereale, atestand imprejurari necorespunzatoare adevarului, avand drept consecinţa subevaluarea bunurilor imobile.
Astfel,  in urma acţiunii de subevaluare a  bunurilor imobile aflate in patrimoniul  SC C&C MH CONFORT SRL, valoarea acestora a fost diminuata  de 8,04 ori faţa de valoarea lor contabila.
Prejudiciul creat prin savarşirea infracţiunii de delapidare este de 8.172.178,31 lei, reprezentand valoarea inregistrata in contabilitate a celor trei bunuri imobile scoase din patrimoniul SC C&C MH CONFORT SRL la data de 31.07.2012.

In urma savarşirii infracţiunilor de delapidare şi folosirea cu rea-credinţa a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect (infracţiuni premisa), cele trei bunuri imobile deţinute de catre SC C&C MH CONFORT SRL, au intrat in patrimoniul SC GORNO CG SRL sub forma de aport in natura-parţi sociale, iar apoi, in proprietatea lui Barbuţ Lazar Gheorghe, care a cunoscut ca acestea provin din savarşirea de infracţiuni.
Bunurile imobile ce au facut obiectul infracţiunii de delapidare sunt deţinute şi folosite in fapt de catre inculpatul Cornu Georgica, cunoscand ca ele provin din savarşirea infracţiunilor de delapidare şi folosirea, cu rea-credinţa, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea.

In cauza s-au dispus masuri asiguratorii in vederea recuperarii prejudiciului.
Dosarul a fost  inaintat spre solutionare Tribunalului Mehedinti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.