Cum isi fac de cap clanurile tiganesti sub nasul lui Nicolae Robu?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.07.2013 22:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aici sunt opiniile dvs: Diana-Anamaria Ciocîrlie

Am scris o scrisoare dlui primar Robu (eu şi familia mea fiind timişoreni, eu studentă la Medicină anul 6, părinţii mei fiind amândoi poliţişti) despre situaţia noastră.
Nu cerem bani, nu cerem compătimire, doar cerem să fie respectată legea.
De 6 ani de zile ne-am mutat la casă în zona Ronaţ şi am avut ghinionul să avem drept vecini "clanul Nanu", o familie foarte mare de cetăţeni de etnie rromă care pe lângă faptul că fac trafic cu animale cabaline, ne ameninţă zilnic că "ne omoară, ne dau foc la casă" şi fac scandaluri publice, sparg sticle în gardul nostru, mă scuipă dacă trec singură pe stradă etc.
Am făcut diverse plângeri la mai multe organe de justiţie, au fost diverse televiziuni care au prezentat situaţia noastră la TV, au primit destule amenzi pe care nu le-au plătit, dar nimic nu s-a rezolvat.
Mi-e frică să ies singură din casă sau pe jos, deşi am 25 de ani.
Deşi părinţii mei sunt amândoi poliţişti şi îşi fac datoria pe un salar care de abia ne permit susţinerea unei rate la bancă, am ajuns de râsul rromilor, care îşi permit să ţină CAI ÎN ORAŞ!
Fură maşini din străinătate, neavând acte şi le conduc ilegal, au diferite "slugi" sau boschetari şi asta nu e tot: unul dintre ei este fost puşcăriaş şi continuă activităţile ilegale.
Nu e domeniul meu, de aceea am încercat să îi scriu dlui Robu această scrisoare ce vi-o ataşez mai jos, părinţii mei fiind la rândul lor sătui de tot felul de plângeri ce le-au depus şi nu au avut prea mari soluţionări.

Domnule primar,

Probabil aceasta este a n -a incercare de a va transmite conflictul dintre familia mea si cea a rromilor clanul Nanu din Ronat, strada Anvers, la care nu veti raspunde, dar totusi va scriu pentru ultima oara. 

Sunt studenta la Facultatea de Medicina si Farmacie din Timisoara,in anul 6, parintii mei sunt amandoi politisti si de 6 ani de zile de cand ne-am mutat la casa in zona Ronat primim frecvente amenintari de la rromii Nanu (vecinii de langa noi).
Mi-e frica sa ies din casa fara parintii su prietenul meu (desi am 25 de ani), sau sa vin singura/pe jos acasa.
Vecinii de langa noi fac trafic cu cabaline, iar ori de cate ori iau amenzi ne ameninta si arunca cu pietre si sticle in gardul nostru.
Am facut numeroase reclamatii, sa incercam sa remediem problema, mama mea (comisar sef Ciocirlie de la Politia Economica) v-a adresat numeroase scrisori, dar nu ati raspuns la niciuna.
Poate, poate, intr-un final veti raspunde.
Traim in Timisoara si va ocupati de diverse probleme de amenajare ale orasului...
Dar de locuitori si de siguranta acestora, cand va fi timpul??
Sper sa nu se ajunga sa-mi pierd viata sau vreun membru al familiei din cauza acestora; in acel caz sa stiti ca ne veti avea pe constiinta.
Daca aveti copii, imaginati-va cum s-ar simti acestia vazandu-si zilnic parintii amenintati sau scuipati pe strada de vecini.
Sper sa cititi acest mesaj pana nu e prea tarziu pentru noi.
Cu stima, familia Ciocirlie, str. Anvers nr. 10.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.