Cum l-a calarit o zebra pe seful Directiei de Mediu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.10.2013 20:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Gradina Zoologica  de la Padurea Verde şi-a imbogaţit colectia de animale cu un exemplar de Equus quagga chapmani.
Şi chiar daca de origine este de undeva din Africa, Keimoes, aşa o cheama pe zebra (sau il cheama, ca e mascul), s-a mutat la Timişoara  de la gradina zoologica Leberec din Slovacia, de unde a fost transportata de cei de la ZOO Dvür Králové.
Nascut in luna octombrie a anului trecut in captivitate, Keimoes va fi in carantina in urmatoarele 30 de zile si va putea fi admirata de vizitatori doar intr-un anumit interval orar, in functie de starea vremii, starea de sanatate, factorii de stres, precum si de cei privind adaptarea animalului intr-o alta locatie.
Oricum, programul gradinii zoologice este cel de toamna-iarna: marti pana duminica intre orele 10 – 17, cu mentiunea ca ultimul acces pentru vizitatori este permis pana la ora 16.30.
Vizita jurnaliştilor şi a oficialitaţilor la gradina zoologica pentru prezentarea noului exponat in dungi s-a lasat şi cu un spectacol parca regizat in mod special pentru un astfel de moment.
Keimoes a inceput sa se agite şi a reuşit sa sara afara din ţarcul in care se afla.
Din toata agitaţia, cel mai bulversat a fost şeful Direcţiei de Mediu din Primaria Timişoara, Adrian Bere, care aproape a fost incalecat de patrupedul african in timp ce incerca sa dea o mana de ajutor readucerii lui Keimoes in ţarc.
Dar, odata intrat in ţarc, zebra a reuşit sa evadeze din nou. Şeful Direcţiei de Mediu, in schimb, nu mai era de gasit prin imprejurimi...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.