Cum lucreaza hotii de buzunare din Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.06.2012 13:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii au reţinut, la data de 26 iunie 2012, patru persoane suspecte de furtul unui portmoneu dintr-o poşetă.

În timp ce efectuau serviciul de patrulare în Piaţa Libertăţii din municipiul Timişoara, poliţiştilor le-a fost semnalat faptul că un grup format din patru persoane care circula cu tramvaiul pe linia 1, a sustras din poşeta unei bătrâne un portmoneu.
Din verificările efectuate ulterior poliţişti au constatat că cei patru au sustras portmoneu şi văzând că un călător le-a observat gestul l-au aruncat sub un scaun.
Aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Timişoara unde, cu ocazia legitimării,s-a stabilit că suspecţii se numesc S. R. Iuliana, de 28 de ani, S. Valentina, de 22 de ani, C. P. Ecaterina, de 31 de ani şi P. Şandor, de 50 de ani, toţi din localitatea Ghiroda, judeţul Timiş.
În urma audierii, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat faţă de S. R. Iuliana, iar cercetările vor continua pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.
Aglomeraţia şi agitaţia care se creează zilnic, în special în orele de vârf, atrag ca un magnet hoţii de buzunare, poşete, genţi.
De aceea, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor să fie foarte atenţi pentru a evita evenimente neplăcute.
Hoţii de buzunare/genţi, atât femei cât şi bărbaţi - acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate( pieţe, magazine, mijloace de transport în comun) în grupuri de 3-5 persoane, fiecare ştiind forte bine ce are de făcut. Unul dintre ei creează o diversiune – se împinge, de exemplu, altul, bine antrenat în acest sens, sustrage portofelul şi îl dă mai departe, la a doua sau a treia mână. Cel care sustrage portofelul are, de regulă, o haină sau o pungă/plasă cu care maschează mâna cu care „operează”.
Poliţiştii recomandă doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie imobilizată de braţ sau să o ţină în partea din faţă a corpului, lipită de haină. Totodată este de evitat transportarea unor sume mari de bani, iar portofelul nu trebuie purtat în plase deoarece hoţii se pot folosi de o lasă pentru a tăia sacoşa şi aşa veţi rămâne fără bunuri. hoţii taie cu o lamă sacoşa.
Bărbaţii ar fi bine să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp şi niciodată în buzunarele din spate sau în cele laterale.
În mijloacele de transport în comun sau atunci când stau la rând pentru cumpărături, cetăţenii nu trebuie să se înghesuie sau să permită să fie înghesuiţi.
De evitat este şi păstrarea în acelaşi loc a banilor, actelor şi cheilor de la casă, dar dacă totuşi au făcut această imprudenţă şi au fost sustrase cheile şi actele, trebuie schimbat de îndată sistemul de închidere a uşii locuinţei şi să anunţe furtul actelor de identitate.
Când efectuează o plată, să nu scoată toţi banii pe care îi au sau să îi îi numere în văzul tuturor.
Dacă, din păcate au devenit victima unui furt, este important să reţină, pe cât posibil, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi să sesizeze în cel mai scurt timp Poliţia prin numărul unic de urgenţă 112 chiar de la locul producerii faptei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.