Cum pot studia timisorenii in strainatate?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.10.2013 19:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - A XIV-a editie a Targului World Education dedicat studiilor universitare de licenta si masterat va avea loc la Timisoara, pe 16 octombrie 2013, la Hotel Timisoara, intre orele 11 - 16.
World Education University Fair este un targ universitar dedicat tinerilor care işi doresc sa studieze in strainatate programe de Licenţa, Master sau MBA. Suntem la a XIV-a editie si de fiecare data aducem in orasul tau cele mai apreciate universitati europene.
Targul se axeaza pe ofertele din Marea Britanie, Olanda şi Danemarca,  pentru ca majoritatea studenţilor aleg sa studieze in aceste trei ţari.
La targ vor participa coordonatorii departamentelor de admitere a unor universitaţi de elita din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Italia şi altele, printre care se afla London School of Business and Finance, Cambridge School of Visual and Performing Arts, Oxford Brookes University, University of Leeds, University of Groningen, Amsterdam University of Applied Sciences, Ecole Centrale Paris sau Aalborg University.
In prezent, peste 25.000 de studenţi romani invaţa in strainatate, in afara celor trei ţari studenţii mai aleg şi state precum Spania, Franţa sau Elveţia.
Marea Britanie ofera posibilitatea tuturor studentilor din tari membre UE sa acceseze un imprumut care acopera integral taxa de studii. Demersurile se realizeaza in primavara anului dinaintea inceperii studiilor si constau in completarea unui formular dedicat. Imprumutul urmeaza sa fie returnat dupa finalizarea studiilor in baza termenilor contractuali referitori la veniturile clientului si dobanzile aplicate sumei datorate, pe o perioada de maxim 30 de ani.
Olanda ofera posibilitatea tuturor studentilor din tari membre UE sa acceseze un imprumut care acopera integral taxa de studii. Demersurile se realizeaza numai dupa sosirea la universitate in Olanda, daca studentul isi deschide un cont intr-o banca olandeza si face dovada rezidentei pe teritoriul Olandei. Imprumutul va fi returnat dupa finalizarea studiilor in baza termenilor contractuali referitori la veniturile clientului si dobanzile aplicate sumei datorate.
Danemarca nu percepe taxa de scolarizare pentru studentii din tari membre UE.
Pentru anul viitor, studenţii sunt interesaţi mai ales de materii precum precum dreptul, medicina, IT, economie şi biologie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.