Cum poti deveni ofiter sau agent de penitenciare?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.02.2012 14:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Penitenciarul Timişoara derulează o campanie de informare a tinerilor liceeni aflaţi în anii terminali, pentru promovarea ofertei educaţionale pentru anul 2012 în cadrul următoarelor instituţii de învăţământ. 

Pentru viitorii ofiţeri de penitenciare există posibilitatea admiterii la urmatoarele instituţii:
• Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, prin Facultatea de Poliţie, asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, studiile având o durată de trei ani.
• Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti organizează studii universitare de licenţă pentru „Psihologie Informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”, cu aceeaşi durată de trei ani.
• Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, ce oferă studii de specialitate pentru formarea ofiţerilor de penitenciare în domeniile de licenţă ”Ştiinţe administrative” (specializarea Administraţie publică) şi “Ştiinţe militare şi informaţii” (specializarea Management economico-financiar, Finanţe contabilitate).
• Academia Tehnică Militară din Bucureşti formează ofiţeri de logistică şi ofiţeri specialişti din serviciul tehnico-ingineresc. Pentru sistemul penitenciar sunt disponibile locuri în ambele facultăţi ale Academiei, mai exact Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare şi Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament.
• „Institutul Medico-Militar” din Bucureşti, care pune la dispoziţia doritorilor o programă de învăţământ pentru şase ani de studii la specializările medicină şi medicină dentară şi cinci ani pentru farmacie.
Pentru viitorii agenţi de penitenciare există posibilitatea admiterii la Şcoala de Agenţi de Penitenciare de la Târgu Ocna judeţul Bacău, care oferă pregătire specifică domeniului execuţional penal, pe parcursul unui an şi Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti care asigură formarea şi pregătirea profesională a maiştrilor militari şi subofiţerilor necesari Forţelor Terestre şi altor beneficiari din sistemul de securitate naţională, durata de şcolarizare fiind de 2 ani.
Ca puncte forte pentru fiecare dintre ofertele propuse, se asigură gratuit masa, cazarea, echiparea şi asistenţa medicală, precum şi acordarea unei solde lunare în perioada şcolarizării. Imediat după finalizarea studiilor, absolvenţilor li se asigură un loc de muncă, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar şi li se acordă grad profesional.
Cei interesaţi sunt rugaţi să se adreseze Biroului Resurse Umane din cadrul Penitenciarului Timişoara, str. Popa Şapcă , nr. 7, tel 0256200030.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.