Cum reactioneaza MOLDOVENII, care e perceptia lor despre ROMANIA?... Cine sunt protagonistii noului val unionist?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.10.2017 08:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Initiativa Timisoara, alaturi de Asociatia Studentilor de la Facultatea de Stiinte Politice, Filozofie si Stiinte ale Comunicarii, organizeaza o dezbatere cu reprezentantii organizatiilor civice unioniste din Republica Moldova.
Acestia vor vorbi despre proiectele lor, derulate anul acesta in Romania si Republica Moldova, "Cunoaste-ti tara !" si "Caravana Unirii", doua campanii de proportii care au mobilizat zeci de mii de oameni in scopul de-a crea o punte intre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului.
In ce masura e posibila unirea, care sunt circumstantele care ar reuni cele doua maluri ale Prutului, cine sunt protagonistii noului val unionist: sunt intrebari la care invitatii urmeaza sa raspunda joi, 26 octombrie 2917, intre orele 15 - 15,30, la Universitatea de Vest, sala A1. 
Doua organizatii importante din Republica Moldova, ODIP si Tinerii Moldovei, prin reprezentantii sai, povestesc despre cele doua programe demarate inca de anul trecut, prin care aproape 50 de mii de cetateni moldoveni, mai ales din zone rurale, au vizitat Romania intr-un proiect de turism identitar.
Simultan, in Republica Moldova, grupuri de tineri au pornit o campanie de constientizare identitara in comunele basarabene.
Cum reactioneaza moldovenii, care e perceptia lor despre Romania si ce face statul roman in acest timp – o realitate dezbatuta de oameni implicati in acest fenomen.
Dezbaterea e deschisa tuturor celor care sunt preocupati de tema unificarii, care sunt pro sau contra acestui proiect istoric.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.