Cum sa anulam clauzele abuzive din contractele de credit si leasing

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.09.2014 18:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timiş organizeaza in data de 25 septembrie 2014, orele 1000-1200, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piaţa Victoriei nr.3 (etaj I), conferinţa cu tema Anularea clauzelor abuzive in contractele de credit şi leasing.

Acţiunea are ca obiectiv principal informarea şi conştientizarea tuturor actorilor implicaţi in activitatea economica asupra consecinţelor pecuniare grave ale contractelor de credit şi leasing, precum şi asupra drepturilor parţilor şi a modalitaţilor de realizare a unui echilibru contractual la incheierea şi pe parcursul derularii acestora.
Contractele de credit ale romanilor conţin clauze abuzive care prevad comisioane de risc, dobanzi fixe care se pot modifica, dobanzi variabile care au variat numai in sens crescator in timp ce EURIBOR / LIBOR scadeau, sau dobanzi variabile calculate dupa indici interni şi netransparenţi ai bancilor etc.
O clauza abuziva este şi daca un comision de risc valutar este transformat in comision de administrare a creditului.
Abuziv este şi daca dobanda se transforma din fixa in variabila pe durata de derulare a creditului, fara a cere consimţamantul clientului.
Cu toate ca mii de romani au reclamat existenţa acestor clauze abuzive şi instanţele au dispus irevocabil anularea şi eliminarea lor din contractul de credit al reclamantului, clauzele abuzive continua sa fie menţinute de catre banci in contractele de credit care nu au fost supuse analizei instanţei.
Aceeaşi este şi situatia contractelor de leasing.
Profitand de buna-credinţa a utilizatorului, multe dintre firmele de leasing din Romania au inserat in conţinutul contractelor clauze ilegale şi abuzive.
Ştiaţi ca este ilegal sa ţi se ceara sa platesti rate de leasing in avans? Sau ca nu este permisa alegerea societaţii de asigurare de catre finanţator?
La toate aceste intrebari vor raspunde experţi şi profesionişti in domeniu.  
Informaţii suplimentare şi inscrieri de participare la tel. 0374160904, 0256 490 771 sau e-mail: cbelei@cciat.ro, Claudia Belei – consultant cameral.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.