Cum s-au dus 3, 7 milioane de euro la Consiliul Judetean Timis pe apa sambetelor PDL si PSD?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.06.2015 15:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

S-ar spune ca daca s-a schimbat Constantin Ostaficiuc cu Titu Bojin, adica PDL cu PSD, brambureala in judeţul Timiş a administraţiei macar s-a schimbat pe ici, pe colo, prin punctele esenţiale...
Dar, cum spunea şi maestrul Caragiale, sa se schimbe doresc, dar sa nu se modifice nimic...

Consiliul Judeţean Timiş a bagat milioane de euro, desigur, finanţare şi europeana, in reabilitarea Bastionului.
Nu numai ca s-au facut ca repara şi modernizeaza Bastionul, dar dupa aşa zisa finalizare a lucrarilor au bantuit care incotro sa gaseasca o formula de a inchiria spaţiile.
Ce a rezultat, se vede şi de la distanţa şi din apropiere...
Nu se prea inghesuie lumea decat de la Paşte la Craciun şi atunci aproape in trecere.

Un alt proiect realizat de Consiliul Judeţean Timiş, facut cu scopul de sprijinire a dezvoltarii sectorului IMM, este Parcul Tehnologic şi Industrial Timisoara.
Valoarea investitiei? Peste 3, 7 milioane de euro. Operational? Din octombrie 2004!...
Şi uite aşa au trecut anii, s-au cheltuit milioanele de euro, s-au inlocuit prim-secretarii judeţului, pardon, preşedinţii CJT...
 
Trecut-au anii ca norii lungi pe şesuri pentru inactivitate la PITT: cele 25 de parcele de concesionat - cu dimensiuni cuprinse intre 950 mp si 8420 mp - complet echipate cu facilitati de infrastructura industriala de tip green field, cele 19 spatii  de inchiriat pentru birouri si pentru organizare evenimente, precum şi posibilitatea de inchiriere a 1500 mp de teren neviabilizat avand ca scop organizarea de show-room.
Şi oamenii chiar nu inţeleg de ce n-au dat buzna cei de la PDL şi PSD, pentru ca PITT este situat intr-una dintre cele mai dinamice zone ale Romaniei, langa Timisoara, pe Calea Torontalului, la o distanta de 6 km de centrul orasului, pe soseaua nationala DN6, ce face legatura cu punctul de trecere al frontierei cu Uniunea Europeana, Cenad - Kiszombor (Ungaria), punct aflat la 75 de km fata de Parc.
Accesul la Aeroportul International este la numai 15 km de locatie, iar accesul la calea ferata (Gara de Nord Timisoara) este la 8 km.

Dupa ce-au tot aprobat şi modificat documentaţia pentru concesionarea terenurilor şi parcelelor, Consiliului Judetean Timis i s-a propus modificarea caietului de sarcini pentru concesionarea parcelelor cu hala construita.
In prezent, exista un singur contract de concesiune cu hala construita, incheiat cu societatea New Tricot SRL, la o valoare a redevenţei de 3 Euro/mp/an + TVA, dar aceasta societate este acţionata in instanţa pentru neplata datoriilor la bugetul Consiliului Judeţean Timiş şi ca urmare este posibil sa se rezilieze acest contract!...

Pana acum, concesionarea parcelelor cu hala construita se face prin “organizarea de licitaţii, iar in condiţiile in care, la licitaţie nu s-au depus minim 2 oferte valabile, pentru aceeaşi parcela, se organizeaza o noua procedura de atribuire a contractului de concesiune, prin negociere directa”, iar “redevenţa minima, de pornire in licitaţii/negociere directa, este contravaloarea in lei a sumei de 2 Euro/mp/an, calculata la cursul oficial BNR de la data de referinţa (data depunerii ofertei de catre investitor)”. Fara TVA.
Aşa ca la Consiliul Judeţean Timiş s-a decis modificarea caietului de sarcini şi eliminarea scoaterii la licitaţie a parcelelor grevate de sarcini şi organizarea de negociere directa cu noul dobanditor al halei...
Dar şi modificarea valorii redevenţei minime de pornire la negociere directa, de la 2 euro/mp/an la 4 euro/mp/an, calculata la cursul oficial BNR de la data de referinţa (data depunerii ofertei de catre investitor) la care se adauga TVA...


Altfel spus, de peste 10 ani (!!!), Consiliul Judeţean Timiş n-a fost in stare sa inchirieze prin licitaţie spaţiile din Parcul Tehnologic şi Industrial Timisoara nici cu... 2 Euro/mp/an!!!

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.