Cum se ajunge la IPJ Timis? Cu mita...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.06.2014 17:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La data de 15 iunie a.c., ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie — Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov au procedat la prinderea in flagrant a lui Ş.V., subofiţer in cadrul Ministerului Apararii Naţionale, in timp ce primea suma de 300 lei de la un denunţator, din cei 4.000 lei pretinşi acestuia, in scopul de a-şi folosi influenţa in vederea facilitarii transferului denunţatorului in cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)Timiş.

In fapt, in luna februarie a.c., lucratori de poliţie judiciara din cadrul Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov au fost delegaţi sa efectueze acte procedurale in dosarul in care este cercetat Ş.V., sub aspectul savarşirii infracţiunii de trafic de influenţa prev. şi ped. de art. 291 C.pen., ca urmare a denunţului formulat de o alta persoana, careia cel dintai i-a pretins o suma de bani pentru a-şi folosi influenţa in vederea obţinerii transferului in cadrul unei alte unitaţi de poliţie.
Totodata, la data de 11.05.2014, s-a inregistrat un nou denunţ, al altei persoane, privind savarşirea de catre Ş.V. a unei noi infracţiuni de trafic de influenţa avand ca obiect fapte similare.

Prin ordonanţa din 16.06.2014, s-a pus in mişcare acţiunea penala faţa de Ş.V. pentru savarşirea a doua infracţiuni de trafic de influenţa prev. de art. 291, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen, constand in aceea ca:
# a primit suma de 300 de lei de la primul denunţator din totalul de 4.000 lei pretinşi, caruia i-a promis ca işi va folosi influenţa pentru a obţine transferul la IPJ Timiş.
# a pretins de la al doilea denunţator suma de 10.000 lei pentru a-şi folosi influenţa in vederea aprobarii raportului de transfer la o alta unitate de poliţie din ţara.
Totodata, la aceeaşi data s-a inceput urmarirea penala şi faţa de C.Ş., subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj, sub aspectul savarşirii infracţiunii de favorizare a faptuitorului, fapta prev. şi ped. de art. 269 CP, constand in aceea ca a prezentat primului denunţator pe Ş.V. ca fiind o persoana cu relaţii la nivelul conducerii instituţiei şi care ar putea sa ii faciliteze transferul.

Procurorul din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucureşti a dispus luarea masurii preventive a reţinerii pentru 24 de ore a inculpatului Ş.V., urmand sa inainteze instanţei de judecata propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.