Cum se cuceresc femeile, la Timisoara. Si cat costa!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.04.2016 16:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

O demonstraţie despre ”Cum se cuceresc femeile” facuta de seducatorul actor Claudiu Bleonţ este, indubitabil, o lecţie de neratat.
Prilejul li se ofera spectatorilor din Timişoara luni, 30 mai 2016, cand spectacolul cu piesa lui Woody Allen va fi jucat, de la ora 19, pe scena Operei Naţionale Romane.
Textul cu cel mai mare succes scris de regizorul, actorul şi scenaristul distins cu patru premii Oscar s-a jucat la sfarşitul anilor ’60 pe Broadway, iar in 1972 a devenit celebrul film „Play it Again, Sam“, chiar cu Woody Allen in rolul principal.
Dupa mai bine de patruzeci de ani, regizorul Liviu Lucaci recalibreaza piesa pentru publicul din Romania anului 2016 şi il provoaca pe Claudiu Bleonţ la ”o fantastic de comica psihanaliza freudiana prin teatru si film”, dupa cum insuşi actorul declara.
Liviu Lucaci traduce şi adapteaza piesa impreuna cu Irina Caramizaru, o regizeaza şi joaca rolul omului de afaceri şi prieten binevoitor Dick.
Spectacolul incepe cu proiectia ultimei scene din filmul Casablanca, pretext ideal sa-l descoperim pe eroul comediei, Allan Felix (personajul interpretat de Claudiu Bleonţ), un critic de film devastat de divorţ, suferind, niţel ridicol, in pijamale.
Cei mai buni prieteni ai lui incearca sa-l salveze de depresie incercand sa-i aranjeze intalniri amoroase care, invariabil, ies prost.
Piesa se axeaza pe eterna dihotomie barbat-femeie, pe conflictul launtric intre barbatul-cuceritor şi barbatul- prieten, indragostit de soţia amicului lui.
Discursul interior al lui Allan, dialogurile sale imaginare cu Bogart - idolul sau pe care incearca sa-l imite - şi cu fosta soţie, evoluţia personajului de la tipul ratat sentimental, incapabil de a seduce o femeie, la barbatul cuceritor, experienţele amoroase povestite şi fanteziile cinematografice, toate sunt piese ale unui puzzle comic irezistibil.
”Sa vezi Cum se cuceresc femeile, timp de 100 de minute, e o terapie in liniste si un bun prilej de autocunoastere”, susţine Bleonţ.
Alaturi de Claudiu Bleonţ şi Liviu Lucaci, distribuţia spectacolului produs de Teatrul Metropolis din Bucureşti ii reuneşte pe actorii Angel Popescu, Alexandra Salceanu, Irina Caramizaru, Alexandra Laura Badea, Sorina Stefanescu.
Spectacolul se incheie tot cu un fragment din Casablanca.
Indrazneaţa, montarea lui Lucaci propune, cu un dens aport al cadrelor regizorului Tudor Jurgiu, o inovativa formula de teatru-film.
Biletele pentru unica reprezentaţie la Timişoara a spectacolului ”Cum se cuceresc femeile” costa, in funcţie de loc, intre 50 şi 100 de lei şi s-au pus in vanzare la agenţiile Operei şi Teatrului Naţional Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.