Cum se face campanie electorala (simultan) cu cornul USL si laptele portocaliu?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.04.2013 18:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Anul trecut, principala arma politica a USL a fost mediatica, prin televiziunile de partid.
Structura de partide, care a dat „cel mai cinstit” guvern al Romaniei, a folosit la maximum instrumentele de propaganda, diabolizand PDL-ul, relevandu-l pe acesta ca fiind corupt, format din hoti lipsiti de scrupule care iau fara mila bucata de la gura saracului.
Nu putem si nu vrem a-i contrazice prea tare, insa, ceea ce credem e ca acea componenta corupta, faptasa a celor mai multe faradelegi in Romania, e transpartinica. PDL-ul, in dansul sau ideologic, a integrat clientala politica in structura partidului, asa cum nici un alt partid n-a mai facut-o pana acum.
Atunci cand au simtit schimbarea trendului, clientii politici au tradat steagul, trecand cu arme si bagaje la USL.
Aceasta migratie a afectat infrastructura partidului, provocand daunele pe care democrat-liberalii le resimt si astazi.
Vasta retea de profitori, structurata inca din vremea FSN-ului, s-a integrat perfect in noua stpanire, rocada aceasta fiind uzuala de fiecare data cand s-a schimbat puterea.
Pentru exemplificare, am urmarit unul dintre finantatorii publici ai USL de anul trecut.
Intamplator sau nu, cel mai mare finantator al USL, persoana juridica, este firma timiseana Simultan SRL, care a contribuit cu 100.000 lei, atat la pusculita PSD, cat si la cea liberalilor.
Simultan e una dintre cele mai importante companii de productie si distributie de lactate din Romania, fiind printre cei “patru mari” care distribuie laptele in scoli, in cadrul programului “Cornul si laptele”.
Abonata inca din 2010 la contractele cu statul, actualmente distribuie laptele in aproape jumatate din judetele tarii.
In perioada 2010-2011, firma cu pricina a incheiat contracte si cu alte institutii publice, precum complexurile energetice Rovinari şi Oltenia, aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, dar si cel mai mare contract, în valoare de 40 de milioane de lei, primit de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), din subordinea Ministerului Agriculturii.
Cu alte cuvinte, curat portocalie, coane Fanica.  
La 2 saptamani de la venirea la putere a guvernului Ponta, firma dona PSD-ului 100.000 de lei, iar peste o luna, aceeasi suma PNL-ului.
De bun augur, graba cu care responsabilii firmei au depus la picioarele augustilor politicieni, veniti la putere, darurile recunostintei.
Ca printr-un miracol, criticele acerbe de pana atunci s-au topit in tacere.
Cu doar o jumatate de an in urma, Organizatia Cadrelor Didactice PNL- sector 4, printr-un comunicat de presa, vituperau impotriva firmelor distribuitoare a laptelui in cadrul programului “Cornul si laptele”, atacand la baioneta firma mai sus mentionata, suspectand-o de intelegeri anticoncurentiale si licitatii trucate.
La inceputul acestui an, Simultan SRL a fost suspectata de distributia de lapte contaminat cu aflatoxina.
Ministrul agriculturii a declarat, intr-un tarziu, ca nu suspecteaza firma de o astfel de acuzatie, iar autoritatile locale din domeniu au tacut malc.
Cam aşa se face campanie electorală pe (la) spatele milioanelor de copii din învăţământul românesc...
Bineînteles, toate aceste atitudini ale oficialitatilor n-au nici o legatura cu finantarile catre partid!
Acesta-i doar un caz, documentat, insa daca vom urmari majoritatea “clientilor” portocalii, vom observa ca au capatat alta culoare politica, subita transformare avand aproape intotdeauna legatura cu banii...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.