Cum se FALSIFICA un BULETIN de ANALIZA TOXICOLOGICA la SERVICIUL de MEDICINA LEGALA?... CONTRACOST!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.06.2017 14:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 21 iunie 2017, a inculpatului VLAI ADELIN GEORGE, avocat in cadrul Baroului Mehedinţi, cu privire la savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa in forma continuata.

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale faţa de suspectul VLAI FLORIN GABRIEL, chimist in cadrul Serviciului Judeţean de Medicina Legala Arad, cu privire la savarşirea infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.

In ordonanţele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date şi probe care arata ca, in cursul lunilor aprilie şi iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins şi primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sumele de 14.500 lei (9000 lei şi 5500 lei) şi 2.300 euro.

Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru a-şi folosi influenţa reala ce o avea asupra fratelui sau, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urma, chimist in cadrul Serviciului Judeţean de Medicina Legala Arad, sa emita buletine de analiza toxicologica favorabile persoanelor respective.

Concret, suspectul Vlai Florin Gabriel a menţionat in documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, aspect care ar fi atras raspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravenţional.
In cauza se efectueaza acte de urmarire penala şi faţa de alte persoane.

Celor doua persoane li s-au adus la cunoştinţa calitatea procesuala şi acuzaţiile, in conformitate cu prevederile art. 307 şi 309 Cod de procedura penala, urmand ca inculpatul Vlai Adelin George sa fie prezentat, la data de 22 iunie 2017, Curţii de Apel Timişoara, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.