Cum se poate pacali APIA de 1.497.937,55 lei?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.06.2015 14:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului TEODORESCU IOAN, preşedinte al unei asociaţii agricole, la data savarşirii faptelor, in sarcina caruia s-a reţinut savarşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţa de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene(4 infracţiuni), obţinere ilegala de fonduri(4 infracţiuni), fals in inscrisuri sub semnatura privata(4 infracţiuni).

In perioada 2008 – 2011, in cadrul schemelor de sprijin aferente campaniilor agricole, inculpatul Teodorescu Ioan, in calitate de preşedinte al unei asociaţii agricole, a contrafacut semnaturile mai multor membri intr-un document intitulat “Acord”, intocmit in baza prevederilor legale.
Acest act falsificat, impreuna cu alte documente, a fost depus de catre inculpat la Agenţia de Plaţi şi Intervenţie in Agricultura - Centrul Judeţean Caraş Severin in vederea obţinerii de fonduri nerambursabile ce proveneau din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul consolidat al Romaniei.
In cauza, Agenţia de Plaţi şi Intervenţie in Agricultura s-a constituit parte civila cu suma de 1.497.937,55 lei, reprezentand sprijinul financiar incasat de inculpat pentru campaniile din perioada sus menţionata.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului Teodorescu Ioan.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş Severin, cu propunere de a se menţine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.