Cum se pregateste o cafea de exceptie?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.04.2016 16:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara – Cafékultour, saptamana cafenelelor, va incepe anul acesta cu un „Barista Show“.
Nana Holthaus-Vehse, deţinatoarea titlului „Maestru Barista 2009“ in Germania, o sa iniţieze publicul timişorean in arta prepararii cafelei.
Luni, 18 aprilie, de la ora 19 va prepara in cafeneaua Aethernativ (str. Maraşeşti nr. 14) diferite tipuri de espresso şi va explica totodata paşii necesari pentru o cafea de excepţie.

“Voi arata multe poze despre originile cafelei şi voi explica cafeaua, aşa cum o vad eu. Pentru a inţelege mai bine arta prepararii, o sa pregatesc diferite cafele. Publicul va putea sa-mi adreseze orice intrebare pe care o are legata de cafea şi promit ca toata lumea va privi cafeaua cu alţi ochi dupa acest eveniment“, zice Nana Holthaus-Vehse.

De aproape zece ani ea organizeaza seminarii despre cafea şi calatoreşte prin toata Europa pentru a iniţia oamenii in aceasta arta. 

Nu a fost uşor sa caştige respectul acestora, mai ales ca femeie, şi de aceea s-a vazut „nevoita“ sa caştige campionatul naţional german de Barista.
In 2009 a obţinut acest titlu şi de atunci maestra barista Nana lucreaza cu cei mai mari producatori de cafea precum Jacobs, deţine propria ei agenţie de baristi şi s-a lansat independent cu firma ei „Barista World“. Astfel, participa la diverse targuri de specialitate şi diferite evenimente cum ar fi cursa de 24 de ore de la Le Mans.
Pentru ei lucreaza trei instructori, cu care organizeaza şcolarizari in Germania.

Nana Holthaus-Vehse este o persoana publica cu numeroase apariţii in mass-media, fiind şi reprezentanta celui mai mare producator de cafea din lume JDE (Jacobs Douwe Egberts).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.