Cum se rezolva problemele cu care se confrunta sanatatea publica?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.05.2014 13:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 28-30 mai 2014, se va desfasura la Timisoara a 3-a Conferinta Nationala de Sanatate Publica, primele doua conferinte de acest gen din Romania desfasurandu-se tot la Timisoara in anii 2007 si 2008.
 
Conferinta, a carei deschidere oficiala va avea loc pe 29 mai, la ora 9, se adreseaza atat specialitatilor medicale ce compun medicina preventiva, cat si celor ce reprezinta medicina curativa in egala masura.
De asemenea, la conferinta vor participa si specialisti din alte domenii conexe si foarte apropiate medicinei.
 
Practic, la eveniment vor participa reprezentanti a 12 specialitati din aproape intreaga tara la care se vor alatura cadre didactice din 6 centre universitare si cercetatori.
Pe parcursul conferintei, pe langa partea stiintifica, se vor cele mai potrivite cai pentru rezolvarea unor probleme cu care se confrunta in prezent sanatatea publica si prin discutiile formale si informale care vor avea loc, participantii vor cauta sa gaseasca rezolvari pentru problemele cu care se confrunta la locurile lor de munca.
Organizatorii evenimentului sunt Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara si Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti.
 
Lucrarile conferintei se vor desfasura la Hotel NH Timisoara, temele de dezbateri fiind: Tendinte in vaccinologie, Aspecte practice in relatie cu bolile infectioase, Provocari in preventia bolilor neinfectioase, Strategii la nivel comunitar de prevenire a diabetului zaharat, Strategii la nivel comunitar de prevenire si control a bolii neoplazice, Management si informare in sanatate in relatie cu mediul, Alimente, nutritie si sanatate, Sanatatea mediului si sanatate ocupationala, Sanatate publica – sustinere (advocacy) si comunicare, Provocari in educatia despre sanatate a adolescentilor, Provocari in educatia despre sanatate a adultilor tineri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.