Cum se schimba perspectiva asupra dizabilitatii in universitati?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.03.2014 17:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Centrul Euroregional pentru Democratie (CED) din Timisoara organizeaza miercuri, 2 aprilie, ora 14, atelierul de lucru „Implementarea Cadrului de Incluziune a Studentilor cu Dizabilitati: Primii pasi".

Atelierul este organizat in cadrul proiectului „Dincolo de eticheta: Proiect pentru schimbarea perspectivei asupra dizabilitatii in universitati”, implementat in parteneriat cu Colegiul Saint Rose din Albany, New York, SUA, pe fondul programului Community Solutions al Biroului de Afaceri Educationale si Culturale din cadrul Departamentului de Stat al SUA.
Evenimentul se va desfasura in sala 248 a Universitatii de Vest din Timisoara si il va avea ca invitat special pe prof. univ. dr. Richard Pulice, director al Institutului de Cercetare si Training Comunitar si membru al Departamentului de Asistenta Sociala al Colegiului Saint Rose.

Atelierul isi propune dezbaterea Cadrului de Incluziune a Studentilor cu Dizabilitati pe baza variantei de lucru propuse de CED si a recomandarilor / sugestiilor facute de reprezentantii universitatilor, asociatiilor studentesti si organizatiilor neguvernamentale din Timisoara, prezentarea de exemple de buna practica din SUA, in materie de accesibilizare a institutiilor de invatamant superior si cooperare cu organizatiile neguvernamentale pentru a raspunde cerinţelor educaţionale speciale ale persoanelor cu deficienţe, oferirea de asistenta universitatilor din Timisoara pentru implementarea Cadrului de Incluziune si identificarea de oportunitati de cooperare cu institutii de invatamant superior si organizatii de profil din SUA.

Confirmarea participarii la eveniment se va face la adresa de email anaclaudia_leu@yahoo.com sau la numarul de telefon 0724 958 908 (persoana de contact: Ana Leu), pana miercuri, 2 aprilie, ora 10.
Iniţiativa „Dincolo de eticheta: Proiect pentru schimbarea perspectivei asupra dizabilitaţii in universitaţi” se deruleaza in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014 şi işi propune sa asiste cele patru universitaţi de stat din Timişoara – Universitatea de Vest, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Universitatea de Medicina şi Farmacie “Victor Babeş”, Universitatea ”Politehnica” Timişoara - in elaborarea şi adoptarea unui Cadru de Incluziune a Studenţilor cu Dizabilitaţi, precum şi in luarea de masuri concrete, pe baza acestui Cadru, pentru imbunataţirea accesibilitaţii.

Cadrul va fi primul document de acest gen din cele patru instituţii şi va face dovada angajamentului asumat de universitaţi de a oferi oportunitaţi egale studenţilor cu cerinţe educaţionale speciale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.