Cum se va obtine o locuinta din fondul locativ de stat la Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.08.2014 15:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Incepand cu anul 2015, Primaria Municipiului Timisoara va modifica modul de repartizare a locuintelor din fondul locativ de stat si a locuintelor sociale.
Astfel,  se va intocmi o singura lista de prioritati in vedere atribuirii locuintelor din fondul locativ de stat si sociale.
Criterii de acces la locuinta vor fi:
    1. Titularul cererii de repartizare a unei locuinte trebuie sa fie major si sa aiba domiciliul in municipiul Timisoara.
Cererea de locuinta se efectueaza numai individual si in nume propriu.
    2. Titularul cererii de locuinta si ceilalti membrii ai familiei acestuia - sot/sotie, copii si/sau alte persoane aflate in intretinerea acestuia sa nu detina si sa nu fi detinut o alta locuinta in proprietate si/sau sa nu fie beneficiarul unei alte locuinte cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unitatii administrativ teritoriale si nu au detinut cu chirie o locuinta din fondul locativ de stat pentru care au pierdut drepturile locative din propria culpa, ca urmare a neplatii chiriei/utilitatilor sau nerespectarii clauzelor contractuale.
Acte doveditoare: declaratii autentificate ale titularului cererii si, dupa caz, ale sotiei/sotului si ale celorlalti membri majori din familia acestuia.

Restrictia nu se aplica chiriasilor din locuintele preluate de stat si care fac obiectul unor solicitari de retrocedare sau sunt retrocedate catre fostii proprietari.
Au acces la locuinta sociala in vederea inchirierii familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoana realizat in ultimele 12 luni sub nivelul castigului salarial mediu net lunar pe total economie.
Lista de prioritati se stabileste anual.
Solicitantii inscrisi pe lista au obligatia de a depune formularul de reactualizare a cererii de inscriere pe listele de prioritati pentru anul viitor pana la data de 15 noiembrie a anului in curs.
Cererile de actualizare se pot depune la Primaria Municipiului Timisoara, camera 12 – Serviciul Relationare cu Cetatenii, incepand cu data de 21 august.
Solicitantii care nu depun formularul de reactualizare a cererii vor fi exclusi de pe lista.
In cazul inregistrarii unor punctaje egale, solicitantii vor fi departajati in functie de vechimea cererii solicitantului, luandu-se in considerare data efectiva a inregistrarii cererii (zi/luna/an).
Solicitantii inscrisi in lista de prioritati cu respectarea criteriilor de acces la locuinta, care nu pot beneficia de repartizarea unei locuinte in limita fondului disponibil in anul respectiv, pot primi repartitii in anii urmatori, in limita fondului disponibil in fiecare an si in noua ordine de prioritate stabilita.

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca HCL
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 554.92 Kb
Descarca Cerere
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 188.76 Kb
Descarca Anexa 1
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 657.82 Kb
Descarca Anexa 2
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 310.24 Kb
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.