Cum si-a omorat fiica si concubina cu ciocanul de snitele

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.03.2012 12:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Arad - Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 27.03.2012, trimiterea în judecată a inculpatului Toma Gheorghe(arestat în altă cauză) deoarece în anii 1997 şi 1998 a comis două infracţiuni de omor, calificat şi deosebit de grav, avându-le drept victime (nedescoperite) pe fiica sa şi, respectiv, fosta concubină.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:
În perioada 19.01.1995 - 19.03.1997, în timp ce inculpatul executa o pedeapsă privativă de libertate, victima T. H. (fiica acestuia) îşi vizita în mod regulat tatăl în penitenciar unde îi ducea pachete. În mai 1995, urmare solicitărilor victimei, inculpatul i-a transferat acesteia dreptul de proprietate asupra apartamentului său, printr-un contract de vânzare-cumpărare.

În martie 1997, inculpatul (liberat din penitenciar), s-a mutat în apartamentul respectiv, unde a locuit împreună cu fiica sa, însă, pe fondul neînţelegerilor legate de traiul în comun, victima a introdus cerere de ordonanţă preşedinţială prin care solicita evacuarea din apartament a tatălui său, pe care l-a încunoştinţat cu privire la acest lucru.

La jumătatea lunii iulie 1997, în cursul uneia din zilele de dinaintea primului termen de judecată, în jurul prânzului, inculpatul a trezit-o pe fiica sa, pentru a avea o nouă discuţie cu aceasta. Enervat de atitudinea victimei, inculpatul i-a aplicat două lovituri cu pumnul în faţă, după care s-a deplasat în bucătărie, de unde s-a întors în scurt timp cu un ciocan de şniţele cu care i-a aplicat fiicei sale mai multe lovituri în zona capului.

La rugămintea victimei de a înceta loviturile, de a chema salvarea şi a aduce apă pentru a-i pune comprese, inculpatul s-a deplasat în baia apartamentului pentru a aduce un lighean cu apă.

Profitând de lipsa temporară din cameră a acestuia, victima s-a ridicat de pe canapea şi s-a deplasat în balconul din dreptul bucătăriei cu intenţia de a sări pe geam sau de a striga după ajutor, însă inculpatul a prins-o şi a trântit-o pe gresia balconului, după care s-a aşezat cu toată greutatea corpului peste ea şi a rămas în această poziţie până când victima a decedat.

În cursul serii, cu ajutorul unui cuţit cu lama prevăzută cu zimţi, inculpatul a depesat cadavrul îndepărtând de trunchi capul, membrele, după care le-a aruncat de pe un pod peste un canal.

În lipsa cadavrului, victima a fost declarată dispărută, ulterior fiind dispusă prin hotărâre judecătorească irevocabilă, declararea judecătorească a morţii acesteia.

După uciderea fiicei sale, inculpatul Toma Gheorghe a locuit o perioadă împreună cu concubina sa, victima B.L., în apartamentul său, după care s-a mutat singur într-o încăpere dintr-un alt apartament, unde era vizitat ocazional de către victimă.

În noaptea de 13/14 februarie 1998, într-o astfel de ocazie, după ce a rememorat conflictele pe care le-a avut de-a lungul timpului cu concubina sa, inculpatul Toma Gheorghe a luat decizia uciderii ei. Astfel, după ce a sugrumat-o până când victima nu a mai dat semne că ar mai fi în viaţă, inculpatul a adus din bucătărie un ciocan de şniţele şi i-a aplicat victimei mai multe lovituri la nivelul capului.

Ulterior a târât cadavrul în baie, l-a aşezat în cadă, a şters urmele de sânge din cameră, a depesat cadavrul separând de trunchi capul, membrele superioare şi membrele inferioare, după care le-a aruncat în locul unde aruncase şi segmentele din cadavrul fiicei sale.

În lipsa cadavrului, victima B.L. a fost declarată dispărută, ulterior fiind dispusă prin hotărâre judecătorească irevocabilă, declararea judecătorească a morţii acesteia. Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Tribunalului Arad.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.