Cum sunt atrasi turistii spre Timisoara?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.02.2014 18:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Aeroportul Internaţional Timişoara a iniţiat, in premiera, o dezbatere cu tema Dezvoltarea economica şi turistica in judeţul Timiş - convergenţe in dezvoltarea Aeroportului Internaţional Timişoara, intre actorii de pe piaţa de turism, inclusiv ministrul Turismului, Maria Grapini.
La intalnire au participat aproape 20 de reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi ai autoritaţilor locale şi centrale.
Dezbaterea a fost una informala şi a avut ca scop dezvoltarea turismului pe doua planuri: atragerea turiştilor din ţara şi din strainatate spre regiunea de Vest, dar şi oferirea unor destinaţii de vacanţa cat mai variate pentru locuitorii din aceasta regiune, prin curse charter.

Judeţul Timiş şi Timişoara se pot dezvolta pe mai multe direcţii: agro-turism, turism balnear şi welness şi turism cultural şi de afaceri, in contextul programului de dezvoltare a turismului, la nivel naţional.
„Intalnirea s-a dovedit a fi benefica. Trebuie continuat parteneriatul dintre cele trei parţi, administraţia locala, centrala şi mediul privat, şi trebuie sa promovam turismul romanesc. Au rezultat multe idei şi cel mai important lucru este faptul ca trebuie sa existe periodic o intalnire şi un schimb de baze de date”, a declarat Maria Grapini.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi totodata iniţiatorul Asociaţiei Judeţene de Promovare a Turismului, Calin Dobra, a precizat faptul ca aceasta asociaţie işi propune, alaturi de mediul public, sa atraga mediul privat pentru o promovare cat mai intensa a obiectivelor turistice la nivelul judeţului Timiş.
Vicepresedintele CJT, Constantin Marian Vasile, iniţiatorul Clusterului de Turism Banat, a precizat faptul ca işi propune sa creeze cadrul propice şi eficient pentru stimularea activitaţii in domeniu, prin implicarea societaţii civile şi actorilor principali din acest sector: autoritaţi publice prin primariile din judeţ şi eficientizarea centrelor de informare turistica, mediul academic, asociaţiile profesionale, mediul de afaceri, dar şi implementarea de proiecte, identificarea şi atragerea de surse de finanţare.
 
”Aeroportul Internaţional Timişoara a fost intotdeauna o piesa esenţiala in infrastructura turistica a ţarii, nu doar a regiunii de vest. Ne-am asumat acest rol de catalizator şi am considerat important sa invitam intr-un cadru comun de dezbatere ministrul delegat pentru turism, Consiliul Judeţean şi tour-operatorii care vor organiza curse charter in aceasa vara”, a spus directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Tour-operatorii şi-au anunţat intenţia de a organiza in aceasta vara curse charter directe... din Timişoara catre Turcia şi Grecia, insa se mai poarta discuţii şi pentru alte destinaţii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.