Cum va fi vremea in Banat? Vezi prognoza pe 2 saptamani!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.10.2012 11:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În Banat, vremea se va menţine caldă în prima zi a intervalului de prognoză, 2 – 15 OCTOMBRIE 2012, dar pe 3 octombrie temperatura aerului va marca o scădere şi valorile termice se vor apropia de cele normale ale perioadei,cu medii ale temperaturilor maxime de 22…24 grade C şi minime de aproximativ 11 grade C.
O nouă răcire se va produce pe data de 7 octombrie, când mediile maximelor diurne vor scădea spre 17 grade C, pentru ca ulterior, în intervalul 10-15 octombrie, să revină la valori normale climatologic.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare pe 2 şi 3 octombrie, apoi în intervalul 7-11 octombrie şi, din nou, pe 15 octombrie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele  =statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.