Cum vrea Nicolae Robu sa-i bage pe timisoreni in containere USL?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.07.2013 15:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - A trecut ca o boare prin Consiliul Local din Timişoara iniţiativa primarului Nicolae Robu de alocare a mai multor terenuri din Timişoara pentru construcţia de locuinţe modulare.
Singurul impediment despre care s-a vorbit a fost acela de a nu concentra într-un singur loc mai multe construcţii de acest gen, pentru a nu crea un ghetou. În rest, toate bune şi la locul lor...
Aşadar, dacă treaba merge strună, problema celor peste 6000 de cereri aflate la Primărie pentru a primi o locuinţă va fi rezolvată. Nu mâine, nu poimâine, ci într-un viitor apropiat.
La Constanţa, primarul Radu Mazăre a demarat construcţia campusului social Henri Coandă. Tradus din dialectul uselisto-pesedist în limba română, asta înseamnă un fel de cartier al săracilor. Al ”amărâţilor”, cum i-a definit chiar primarul de Constanţa.
Şi aşa a decis să cheltuie 7.783.873 euro (fără TVA, fără dobândă) pentru 798 unităţi locative: 8 blocuri cu 816 dormitoare (69/o cameră, 189/2 camere, 114/3 camere, 3/4 camere, 3/5 camere) şi 9 blocuri cu 918 dormitoare.
Adică 1734 dormitoare, per total, pentru care la Constanţa se vor cheltui 2244 euro pentru fiecare persoană/beneficiar.
După programul de succes al ANL-urilor, care nu a rezolvat de fapt nici o brânză locativă, cheltuielile unora fiind umflate pentru veniturile altora, a venit rândul, iată, să se lanseze cu mândrie proletară un alt program de rezonanţă social-democrată, stropit cu miasme liberale.
E adevărat, nu mai sunt bani şi nici interes pentru a se construi case pentru muncitorii săraci cum s-a întâmplat la Timişoara, prin 1914, care în prezent sunt locuinţe de lux (nu foarte îngrijite, dar sunt) pe bulevardul Take Ionescu, colţ cu strada Baader.
Nu mai sunt bani şi nici interes să se construiască măcar ceva asemănător atât de blamatelor coteţe comuniste.
Cum democraţia pare tot mai mult un fel de comunism anvelopat, cam aşa s-a întâmplat şi cu blocurile monstruoase zidite în epoca de aur...
Dar coteţele comuniste au fost şi sunt monstruoase, în schimb containerele useliste sunt ultimul strigăt al tehnologiei moderne.
Pe de altă parte, închipuiţi-vă cum va arăta Timişoara - oraş european - cu astfel de containere azvârlite de-a lungul şi de-a latul oraşului, pe tot felul de terenuri alocate de Primărie...

 

Ce înseamnă containerele, cum arată şi cum sunt dotate citeşte la...

Case modulare pe structuri metalice

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.