Curatenie generala de toamna la Timisoara. Vezi programul, traseele, perimetrele si strazile...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.10.2016 12:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In vederea indeplinirii acestei obligatii, Primaria Municipiului Timisoara organizeaza, in perioada 24 octombrie 2016 – 08 noiembrie 2016, actiunea ecologica de Curatenie generala de toamna, care se va desfasura, astfel:

SAPTAMÂNA I: 24-30.10.2016
LUNI 24.10.2016 in perimetrul strazilor: Closca - Cetatii (din Closca in Calea Torontalului) - Calea Torontalului (pana in Grigore Alexandrescu) - str. Grigore Alexandrescu (din Calea Torontalului in Closca)
MARTI 25.10.2016 in perimetrul strazilor: Calea Bogdanestilor (intre B-dul. Cetatii si Livezilor) - Livezilor - Mircea cel Batran (intre Livezilor si Tazlau) - Lt. O. Balea - Closca - Bd. Cetatii (intre Closca si Calea Bogdanestilor).
MIERCURI 26.10.2016 in perimetrul strazilor: Calea Bogdanestilor (intre B-dul Cetatii si Circumvalatiunii)
Circumvalatiunii (pana in Nera) - Nera - B. P. Hasdeu.
JOI 27.10.2016 in perimetrul strazilor: Barzava - Casian Munteanu - rambleu CFR - Tazlau - Mircea cel
Batran (din Tazlau in  Livezilor) - Livezilor (din Mircea cel Batran in Manole) - Madona - Cal. Bogdanestilor (din Madona in Barzava)
VINERI 28.10.2016 in perimetrul strazilor: Barzava - Cal. Bogdanestilor (din Barzava in B.P. Hasdeu) - B. P. Hasdeu (din Cal. Bogdanestilor in Dunarea) - Dunarea (din B.P. Hasdeu in Barzava).
SÂMBATA 29.10.2016 in perimetrul strazilor:Cal. Aradului (din giraţie Selgros pana in Cal. Lipovei) - Cal. Lipovei (intre Cal. Aradului şi B-dul. Antenei) - Bd. Antenei - Popa Şapca –
 B-dul. Revoluţiei (pana in Canal Bega) - Spl. N. Titulescu - Nufarul - Garii - P-ţa Horaţiu -16 Februarie - C. Brediceanu (din 16 Februarie in Circumvalatiunii) - Cal. Bogdanestilor - Bd. Cetatii - Cal. Torontalului - Felix – Loichiţa Vasile – Pelbartus.
DUMINICA 30.10.2016 in perimetrul strazilor: Cal. Aradului (din giraţie Selgros pana in Cal. Lipovei) - Cal. Lipovei (intre Cal. Aradului şi Bd. Antenei) - Bd. Antenei - Popa Şapca - Bd. Revoluţiei - Al. Mocioni - Spl. Industria Lanii - Spl. Peneş Curcanul - Uzinei - Canal Bega (Valişoara).

SAPTAMÂNA II: 31.10-06.11.2016
LUNI 31.10.2016  in perimetrul strazilor: L. Rebreanu (din Martirilor in Buziaşului) - Venus - Calea Urseni - Zona Braitim - Muzicescu (pana in Cal. Urseni) - Martirilor (din Muzicescu in Lidia).
MARTI 01.11.2016 in perimetrul strazilor: Cal. Urseni - Venus - Industriei - Olarilor – Buziaşului (din giratie la capat).
MIERCURI 02.11.2016 in perimetrul strazilor: Sulina (din Cal. Şagului in C-tin. Daniel) - Andreescu – Muncii, Ardealul (din Muncii in Damboviţa) – Damboviţa (din Ardealul in Banatul) - Vulturilor (din Banatul in Cal. Şagului) - Cal. Şagului (din Vulturilor pana la ieşire).
JOI 03.11.2016 in perimetrul strazilor: Spl. Sofocle (pana in Damboviţa) - Ardealul (din Damboviţa in Muncii) - Muncii  (din Ardealul in Andreescu) - Andreescu (din Muncii in C-tin Daniel) – Bacalbaşa (din C-tin Daniel pana la ieşire) - zona Polona.
VINERI 04.11.2016 in perimetrul strazilor: Bujorilor (din Cal. Şagului in Al. Nicoreşti) - Al. Nicoreşti – Ceferiştilor - Cal. Şagului (din Ceferiştilor in Bujorilor).
SÂMBATA 05.11.2016 in perimetrul strazilor: Spl. T. Vladimirescu (din M. Viteazul in Damboviţa) – Damboviţa (pana in Banatul) - Vulturilor (din Banatul in Cal. Sagului) - Cal. Şagului (din Eneas in Bujorilor) - Musicescu (din Şagului in Martirilor) - Martirilor (din Musicescu in Averescu) Averescu (din Cal. Martirilor in Drubeta) - Drubeta (din Lidia in Independenţei) Independenţei - P-ţa Balcescu - M. Viteazul (pana in Spl. Vladimirescu)
DUMINICA 06.11.2016 in perimetrul strazilor: Bd. V. Parvan - Spl. Nistrului - Spl. Morarilor - P-ta Sarmisegetusa - A. Şaguna – Lunei - Cal. Buziaşului (pana in giraţie) - L. Rebreanu (din giratie in Cal. Martirilor) - Cal. Martirilor (din L. Rebreanu  in Lidia) - Versului - Prezan (din Versului in Martirilor) - Drubeta (din Lidia in Independentei) - Independentei - P-ta N. Balcescu - M. Viteazul - Ana Ipatescu - Chisodei - Cercului - Diminetii - Apicultorilor – Musicescu.

SAPTAMÂNA III: 07 noiembrie 2016 -08 noiembrie 2016
LUNI 07.11.2016 in perimetrul strazilor: Cermena - Torac - Campului - F. Chopin - Saguna – Tigrului.
MARTI 08.11.2016 in perimetrul strazilor: Campului - Canal Bega - Calea Moşniţei.

In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.
Conform prevederilor art. 94 din Hotararea Consiliului Local nr. 143/05.04.2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timisoara si a indicatorilor de performanta ai Serviciului de Salubrizare:
(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici scoaterea si depozitarea pe domeniul public in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia generala de primavara/toamna), de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte).
(2) Este interzisa scoaterea si depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodaresc, a deseurilor vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia Generala de Primavara/Toamna) mai devreme de o zi fata de cea in care este programata colectarea, precum si dupa ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele din municipiul Timisoara.
(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici le revine obligatia sa depuna in ordine la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) taiate la dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice.
Facem un apel pe aceasta cale catre toţi cetaţenii municipiului in vederea respectarii prevederilor legale in vigoare, pentru a evita astfel aplicarea de catre agenţii constatatori a unor sancţiuni contravenţionale cu amenzi ce pot fi cuprinse intre 500 şi 2000 lei, conform art. 115, alin. 3 din actul normativ mentionat mai sus.

Deseurile rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1 mc,  precum si deseurile de echipamente electrice si electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populatie, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare-preluare situate la urmatoarele adrese: Al. Avram Imbroane, Nr.70; Calea Torontalului, Nr.94; Str. Energiei, Nr.3; Calea Mosnitei, Nr.2.


Punctele de colectare-preluare vor functiona de luni pana vineri, intre orele 08.00-16.00.
Pentru deseuri din amenajari interioare si din curatenia pivnitelor si podurilor in cantitati mai mari de 1 mc, se poate solicita pe baza de comanda containere de la  S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A., str. Oituz nr. 3A sau la numerele de telefon: 0256/499537 sau 0256/220064.

Avand in vedere ca operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A.  a amplasat in municipiul Timisoara 58 de recipiente sub  forma de clopot,  destinate colectarii deseurilor din sticla (alba si/sau colorata), respectiv  hartie/carton, din care 25 de containere de culoare albastra pentru colectarea deseurilor de hartie/carton si 33 de recipiente de culoare verde, destinate colectarii deseurilor din sticla (alba si/sau colorata), rugam cetatenii sa depuna aceste deseuri in containere si sa indeparteze toate resturile de alimente din sticle si borcane inainte de a le depune. Aceste containere au fost amplasate in apropierea complexelor comerciale, precum si in statiile mijloacelor de transport in comun cu trafic intens din cartierele orasului.
Deseurile vegetale marunte si/sau frunze vor fi colectate in saci de plastic si vor fi depozitate la bordura carosabilului in ziua planificata pentru actiunea de curatenie de toamna.
Pentru desfasurarea in bune conditii a acestei actiuni ecologice de curatenie, solicitam sprijinul tuturor cetatenilor, agentilor economici si a institutiilor publice de a respecta graficele de colectare a deseurilor in perioada campaniei.

Depozitarea oricaror tipuri de deseuri pe domeniul public dupa data de colectare planificata in cadrul actiunii de curatenie de toamna va fi sanctionata in conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe raza municipiului Timisoara, modificata si completata, art. 3, alin. 1, litera a), cu amenda cuprinsa intre 500 – 1000 lei pentru persoane fizice si 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca TRASEE CURATENIE TOAMNA 2016
 
Tip fisier : XLS | Dimensiune fisier : 411.5 Kb
Descarca ALFABETIC - TOAMNA 2016 (DENUMIRI NOI)
 
Tip fisier : XLS | Dimensiune fisier : 207.5 Kb
Descarca PERIMETRE CURATENIE TOAMNA 2016
 
Tip fisier : XLS | Dimensiune fisier : 32.5 Kb
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.