Cursuri de calculatoare si limbi straine pentru pensionari

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.03.2012 12:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Odata cu primele semne ale primaverii, Fundatia Student Plus deschide portile pentru noile cursuri de calculatoare si limbi straine pentru pensionari, nivelurile incepatoare si de aprofundare.Cursantii seniori sunt asteptati sa se inscrie pana in data de 13 martie inclusiv la urmatoarele cursuri: calculatoare - nivel incepator, aprofundare si intermediar; limba engleza - nivel incepator, intermediar, avansat; limba germana - nivel incepator; limba spaniola - nivel incepator; limba italiana - nivel incepator si avansat; limba franceza - nivel incepator si avansat; curs de limba si cultura slovaca.
Seminarul sustinut de Zuzana Grochalova din Slovacia, "Turn the Page", ce ii invita pe cursantii seniori la o abordare inedita a literaturii.
Evenimentul de deschidere va avea loc in data de miercuri, 14 MARTIE 2012, la ora 11.
Inscrierea, la sediul Fundatiei Student Plus din B-dul Take Ionescu 40, consta in completarea talonului de inscriere si plata taxei de curs, care este de 50 lei pentru cursurile de limbi straine si de 100 lei pentru cursurile de calculatoare. Program receptie: luni-vineri orele 9-21.
Mai multe informatii se pot obtine la telefoanele 0256 - 494390 si 0356-809991.

În acelaşi timp, Fundatia Student Plus ofera studentilor si absolventilor posibilitatea de a castiga experienta ca traineri de competente lingvistice si digitale prin implicarea in programele Academia Seniorilor si Sanse Egale pentru tineri cu oportunitati reduse. Cei interesati, sunt invitati sa transmita CV-ul sau scrisoarea de intentie pe adresa office@voluntar-timisoara.ro.

Preocuparea pentru a raspunde nevoilor persoanelor varstnice si reducerea distantei intre generatii prin implicarea in proiecte comune a tinerilor si varstnicilor se inscrie si proiectul Academia Seniorilor inceput de Fundatia Student Plus din Timisoara in urma cu peste 4 ani.
In cadrul acestui program, cei mai varstnici studenti ai urbei au posibilitatea sa invete limbi straine si calculatoare, sa participe la conferinte sau sa se implice in proiecte sociale. Pana in prezent, sute de pensionari au participat anual la aceste activitati, demonstrand ca dezvoltarea personala si implicarea in proiecte de voluntariat sunt optiuni personale ce nu tin cont de varsta.

Cursurile se desfasoara intr-o atmosfera relaxata, materialele fiind adaptate nevoilor de invatare si posibilitatilor cursantilor, iar trainerii, tineri voluntari romani si straini, descopera zi de zi bucuria de a darui din energia si timpul lor studentilor de varsta a treia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.