Cursuri gratuite pentru persoanele din mediul rural in domenii non-agricole

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.10.2014 18:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis demareaza, incepand cu luna octombrie 2014, cursuri gratuite de calificare vocaţionala, cursuri de competenţe antreprenoriale şi de competenţe IT.
Meseriile vizate in prima etapa a cursurilor de calificare sunt lucrator in comerţ, agent de curaţenie cladiri şi mijloace de transport, operator introducere, validare şi prelucrare date.   
Vor fi selectate persoane inactive, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, someri, manageri si angajati din mediul rural.
Cursurile se vor desfaşura la Timişoara, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, la Primariile din Moşniţa Noua şi Dumbraviţa din judeţul Timiş, la Arad, Zabrani şi Şiria din judeţul Arad, cat şi in regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Centru şi Sud-Est.  
Totodata, vor avea loc acţiuni de informare la care vor participa peste 250 de persoane din Moşniţa Noua şi Dumbraviţa - judeţul Timiş şi din Berzeasca şi Dalboşeţ - judeţul Arad.

Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole, in regiunile vizate de proiect.
Rezultatele asteptate in proiect vor contribui la dezvoltarea unei retele profesionale care sa facilitize accesul persoanelor din grupul tinta la schimbul de bune practici si adaptarea in functie de regiune, avand ca rezultat dezvoltarea lor profesionala cat si a acelora care vor initia activitati economice non agricole independente.
De asemenea, crearea unui Centru de Consiliere si Orientare Profesionala in Regiunea Vest va sprijini persoanele din grupul tinta sa inceapa o activitate independenta sau sa obtina un loc de munca in domeniul non-agricol, fapt ce reprezinta un beneficiu major pentru tinerii din mediul rural aflati in cautarea unui loc de munca, pentru someri şi persoane ocupate in agricultura de subzistenta, in special femei.
Informatii suplimentare la tel. 0374 160952, 0722-503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica OLINIC – expert informare si promovare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.