Curtea de Apel din Timisoara se joaca de-a justitia...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.10.2013 12:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Vineri, 25 octombrie 2013, la orele 12,00, la sediul Curţii de Apel Timişoara se judeca o cauza penala in care sunt implicaţi 2 minori, elevi la un prestigios liceu din Timişoara.
Unul dintre tinerii timişoreni este acuzaţ de savarşirea unor infracţiuni foarte grave legate de Codul rutier, vatamand sever un alt tanar, iar cei care ii vor judeca sunt chiar colegii lor.
Procesul se va desfaşura in şedinţa publica, in sala nr.282, etaj II din Palatul de Justiţie (Palatul Dicasterial) din Timişoara, incepand cu ora 12.
Şedinţa fiind publica, este de aşteptat ca va fi o audienţa masiva, formata din parinţi, colegi, profesori, dar şi reprezentanţi ai mass media.
In paralel, intr-o alta sala, acelaşi conflict va incerca sa fie mediat, de data aceasta de elevi de la o alta şcoala din Timişoara.
Atat procesul, cat şi medierea se desfaşoara cu ocazia Zilei Justiţiei Civile Europene, care se marcheaza in fiecare an, la 25 octombrie, un bun prilej pentru instituţiile judiciare in a-şi deschide larg porţile pentru concetaţeni şi de a promova astfel intr-un mod transparent activitatea de judecata, dar in egala masura şi spiritul civic şi educaţia juridica a comunitaţii.
Nu in ultimul rand, va fi prezentata comunitaţii locale şi nou introdusa instituţie a medierii şi speram ca prin intermediul micuţilor timişoreni se va realiza o pledoarie in favoarea acestei modalitaţi alternative de soluţionare a unui conflict.
Cele doua clase care vor participa la simulari, in 25.10.2013, sunt clasa a-V-a de la L.Teoretic. J. L. Calderon si clasa a-V-a A de la Scoala Generala nr. 21 ' Vicentiu Babes ' Timisoara, pe baza unui parteneriat dintre Curtea de Apel Timişoara, cele 2 şcoli, precum şi Asociaţia Mediatorilor din Romania, prin Trirema Mediation Group Timişoara, reprezentata de Petria Tauşance.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.