Daca e miercuri... e Belgia!

Scris de Titus Balan | Publicat in 09.05.2013 21:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Cu o întârziere de doar o zi faţă de ce prezicea în 1969, în spumoasa sa capodoperă cinematografică, cineastul Mel Stuart, iată că într-o zi de miercuri a descins în Timişoara Excelenţa Sa Philippe Beke, ambasadorul Belgiei la Bucuresti.
Domnia sa s-a întâlnit cu autorităţile judeţene din Timiş şi cu aleşii locali din Timişoara, în incercarea de a strânge relaţiile de colaborare pe toate planurile, în special economice, dintre judeţul nostru şi regatul belgian.
Există semnale că mai multe companii belgiene sunt interesate să investească aici.
Chiar dacă nu sunt mari companii, ci mai degrabă mici firme, prezenţa lor ar fi extrem de dezirabilă.
Un alt domeniu în care am putea să beneficiem de sprijinul belgian, ar fi acel proiect al unui muzeu al ştiinţei şi tehnicii de care se pomeneşte de mai mult timp, dar care se pare că a ramas blocat în stadiul de (bună) intenţie.
Excelenţa Sa Philippe Beke şi-a declarat şi interesul faţă de colaborare în domeniul medical cu regiunea de Vest, care este dupa zona Bucureştiului cea mai avansată ca infrastructură şi dezvoltare generală.

„Vrem să găsim oportunităţi pentru Timişoara şi judeţul Timiş în domeniul sănătăţii, a spus ambasadorul. Aici, în Timiş, există nivelurile necesare în domeniul sănătăţii şi se pot crea toate aceste facilitaţi medicale foarte uşor. Aceste centre, bazate pe voluntariat, pot merge mai departe ca un centru medical pe principii mutuale”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este foarte optimist că Timişoara va primi sprijin din partea Ambasadei Belgiei în ceea ce priveşte drumul spre mult râvnitul titlul de centru cultural al Europei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.