Daca vezi lume pe C.D. Loga. Sa stii ca este Street Delivery...

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 10.06.2015 11:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Din 12 pana in 14 iunie, Bulevardul C.D. Loga (de la Rene Brasey pana la Ludwig van Beethoven) se transforma intr-un oraş verde, cu ocazia celei de-a noua ediţii a evenimentului de urbanism, arhitectura si arte - Street Delivery Timisoara.
Construit in jurul temei – Amprenta de carbon – acest micro-univers urban gazduieşte timp de trei zile proiecte care sa contribuie la un oraş mai prietenos, care sa duca la o schimbare reala in felul in care privim incalzirea globala, oferind soluţii pentru diminuarea efectelor ei asupra mediului şi oamenilor.
Zilele de vineri, sambata şi duminica vor deveni un fertil taram al experienţelor culturale, ingloband ateliere creative, proiecţie de scurt-metraje, lansari de carte, performance, teatru, activitaţi sportive, dezbateri şi concerte, atat pe strada cat şi in interiorul Institutului Francez şi in gradina acestuia.

Intrarea in oraşul cu oameni responsabili se face vineri, 12 iunie, de la ora 15:30, iar pe aleile sale se pot gasi o sumedenie de lucruri de facut alaturi de: Ajungem Mari, Ateliere licurici, Vesel Fluturaş, Asociaţia pentru cultura tradiţionala – Zestrea, Prin Banat, Noua Acropola, Cloud Factory, Sfera Timişoarei, AIESEC, Salvaţi copiii, Activitate Afara, Alergotura, Tourmaline Boutique, Babel Junior, Verde pentru biciclete, Happy Color, Gio Studio, Youth Creativity,  Asociaţia Cogito, Andrei Abrudean, Raisa Vasile, Origami No Yousei, Cristina Struţa, Lidia Dumitrana Luchit, Cuiedan Alina, Giorgiana Vaduva, Anca Dumitrana, Delia Marincu, Claudia Safta, Pinhole Moustache.

Dinspre meşterit se poate trece in zilele de vineri, 12 iunie sau sambata 13 iunie, la o poveste cu Raluca Feher, respectiv Iulian Tanase, in Gradina Institutului Francez.
Aceştia sunt aproape de voi prin cele mai recente carţi ale lor: America dezgolita de la brau in jos 2 şi Teoria tacerii.
De la carte la teatru gestual sau dans, nu e decat o poarta, astfel ca se poate ajunge uşor la intalnirile cu Baczó Tünde&Cári Tibor, Lightwave Theatre şi Unfold Motion.

Sambata dimineaţa miroase a cafea cu jazz.
Gradina Institutului Francez, inverzita foarte, işi deschide porţile ca sa va bucure cea de-a doua zi de Street Delivery #9.
Prietenii de la Reciproc vin cu licoarea de trezit, iar cei de la Sebastian Spanache Trio cu ingredientul esenţial pentru o zi buna – jazz.

Urmatoarea zi, tot de dimineaţa, copiii şi parinţii sunt aşteptaţi la poveste cu papuşi pe mana de tip bi-ba-bo si wayang, invesmantate in strai popular – Capra cu trei iezi pentru toate varstele.
Fiecare seara aduce cu ea şi concerte ale unor artişti precum: Alina Manole Trio, Ana-Cristina Leonte Quintet, Moebius, Toulouse Lautrec, Mere, Fine It’s Pink, The Mono Jacks.

Street Delivery este un eveniment initiat in 2006 de Ordinul Arhitectilor din Romania si Fundatia Carturesti.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.