Dada cu Jochen Fischer la Triade

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.05.2012 12:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fundaţia TRIADE, în parteneriat cu Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest Timişoara, organizează sâmbătă, 19 mai 2012, de la ora 20, în spaţiul Galeriei TRIADE, Calea Martirilor 51/45 expoziţia artistului german Jochen FISCHER,intitulată Cele mai mici lucrări. Prezintă: conf.dr. Călin BELOESCU.

Expoziţia reuneşte un număr de colaje obiectuale realizate de artist în perioada ultimului an. Perspectiva pe care o abordează sculptorul alunecă între poetic, enigmatic, ironic şi subversiv. Referinţele culturale prezente subtextual, precum şi utilizarea tehnicilor ready-made-ului fac apel la diferitele stiluri ale modernismului - Dada, suprarealism, obiectualismul anilor 70. Punctul de vedere este, însă, întotdeauna foarte subiectiv şi critic.
Proiectul a mai fost dezvoltat şi în alte spaţii; într-o piaţă publică mare în Montevideo, expoziţia s-a numit Sudario della Calle. Acolo artistul a confecţionat la faţa locului obiecte, pe care, ulterior, le-a dăruit trecătorilor.
Artistul este profesor de sculptură la Universitatea Johann Wolfgang Goethe /Institutul de Pedagogie Artistică din Frankfurt-am-Main/Germania. În această calitate are colaborări cu mai multe universităţi europene, între care şi cu Facultatea de Arte din Timişoara.
Înscriindu-se în seria manifestărilor organizate în cadrul evenimentului NOAPTEA ALBĂ A EXPOZIŢIILOR TIMIŞORENE, expoziţia se va completa cu prezentări video ale artistului, precum şi cu proiecte şi experimente ale studenţilor pe care îi îndrumă. Programul galeriei: 20,00 – 2,00.
Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 16 mai –30 mai 2012.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.