Dans si muzica fara frontiere la Jimbolia, Sannicolau Mare si Mako

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.02.2012 11:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Jimbolia - Proiectul Dans şi muzică fără frontiere a debutat prin organizarea de către partenerul Jimbolia, în 25 martie 2011, a conferinţei de presă de deschidere a proiectului, la care au participat, pe lângă echipele de proiect, şi oficialităţi din cele trei localităţi.

Proiectul HURO /0901/194/2.5.1. cu titlul Dans şi muzică fără frontiere, cu un buget total de 69.746 euro, derulat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013 a intrat în ultima lună de implementare. Lider de proiect este Primăria Makó din Ungaria, iar al doilea partener de proiect este Oraşul Sânnicolau Mare. Bugetul care revine Jimboliei este de 22.058 euro.
Particularitatea acestui proiect este dată de faptul că îmbină aspectele culturale cu cele economice. Astfel, partenerul de proiect Jimbolia a înfiinţat şi organizat Forumul primarilor din GECT şi din regiune la data de 6 mai 2011. La acest eveniment s-au trasat direcţiile de dezvoltare pentru această organizaţie, s-a prezentat proiectul Dans şi muzică şi proiectele care sunt şi vor fi implementate în cadrul GECT – ului Banat Triplex Confinium. La lucrările Forumului au participat: Nógrádi Zoltán, primarul oraşului Mórahalom, director executiv GECT – BTC, Marossy Zoltán, subprefectul judeţului Timiş, primarii celor trei localităţi partenere, Kalapáti Magdolna din partea VÁTI Békéscsaba - Ungaria şi 80 de primari din GECT şi din regiune. Kalapáti Magdolna a prezentat celor de faţă, pe larg, istoria şi obiectivele Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.
Ca parte a componentei culturale a proiectului Dans şi muzică, s-a organizat, în 27 mai 2011, Concertul Bartók Béla, la Biserica catolică din oraşul Jimbolia, unde au interpretat următorii artişti: Nicolae Vezure- student anul III la Facultatea de Muzică a Bendekfi Istvan, Quartetul – Facultăţii de Muzică- Timişoara, Benedekfi Istvan, lector universitar la Facultatea de Muzică a Universităţii de Ştiinţe de la Seghedin şi Orchestra de camera a Facultăţii de Muzică a Universităţii de Ştiinţe de la Seghedin. S-a marcat, astfel, trecerea celebrului muzician Bartók Béla prin aceste localităţi.

Organizarea Festivalului folcloric Banat Triplex Confinium, la data de 7 august 2011, a încheiat şirul activităţilor culturale derulate în cadrul proiectului de către oraşul Jimbolia. Acest eveniment, care a reunit aproximativ 120 de artişti, a fost vizionat de aproximativ 2500 de persoane.
Prin acest proiect, oraşul Jimbolia a achiziţionat şi echipament tehnic de sonorizare, necesar desfăşurării evenimentelor culturale şi zece costume populare şvăbeşti.
Oraşul Jimbolia, a participat ieri, 16 februarie 2012, la Forumul primarilor şi la evenimentele organizate de partenerul Sânnicolau Mare, iar în data de 24 februarie 2012 Jimbolia va lua parte la Ceremonia de închidere şi la evenimentele organizate de Partenerului lider de proiect, oraşul Makó.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.