DANSURI RAZBOINICE si CANTECE OSTASESTI maghiare si rusesti la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.07.2016 15:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sambata, 30 iulie a.c., cu incepere de la ora 20.00, MUZEUL NAŢIONAL AL BANATULUI va gazdui in curtea Bastionului Theresia, la spectacolul de reenactment medieval, lupte istorice şi muzica veche FRAŢIA CORBILOR - ZIUA TURNIRULUI.   

Momentul de reconstituire istorico-militara va fi realizat de trupa PEREGRINII, menestrelii hoinari şi grupul de reenactement HRAFNABROETHR, razboinicii corbi care vor prezenta lupte reale, infruntari adevarate, dupa regulile razboiului.
Inarmaţi cu sabii de lupta şi protejaţi de armuri şi coifuri, aceştia vor susţine mai multe momente, care includ prezentarea armelor şi caracteristicile echipamentului militar, exerciţii demonstrative de lupta unu contra unu şi ciocniri de grup, antrenament cu zid de scuturi şi organizare de lupta cu formaţii de razboi.
Un herald din alte vremuri, insoţit de un toboşar, va prezenta pe scurt, in stil teatral medieval, istoricul bataliei care urmeaza sa se desfaşoare.

Publicul poate participa direct la spectacol in anumite momente, de exemplu, vor fi invitaţi voluntari care sa incerce sa sparga zidul de scuturi, iar doamne, domnişoare invitate sa işi aleaga un cavaler care sa lupte pentru ele in arena.
Perioada istorica ilustrata este cea a Evului Mediu, prilej cu care barzii trupei Peregrinii vor prezenta muzica autentica preluata din codice vechi, medievale - Libre Vermell sau Codex Buranus, dar şi cantece ostaşeşti din Europa centrala şi de est - Marele Ducat al Lituaniei, Regatul Maghiar sau Rusia Kieveana - insoţite de dansuri razboinice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.