De ce e nevoie ca sa fii sarac oficial?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.05.2013 16:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Nu este uşor să fii sărac în România. Pentru că, se ştie, nu oricine poate servi o masă caldă la cantina de Ajutor Social.
Mai întâi, este nevoie să dovedeşti că eşti sărac.
Şi ca să dovedeşti că eşti sărac şi că poţi visa la un polonic de zeamă de la cantina publică, este nevoie de o grămadă de acte necesare înscrierii la Cantina de Ajutor Social.
Asta dacă eşti sărac de oraş, pentru că săracii de pe la sate nu pot face naveta pentru o strachină de ciorbă. Ăia sunt săraci şi gata, Dumnezeu cu mila...
În Timişoara, la începutul anului, peste 600 de cetăţeni au reuşit să dovedească cu acte în regulă că sunt săraci. Lipiţi pământului.
Conform datelor existente pe siteul Cantinei de Ajutor Social din Timişoara, iată de ce este nevoie pentru ca oficial să fii declarat sărac.
Şi ţineţi-vă bine, pentru că este o listă lungă.
Mai întâi, trebuie să faci o cerere, evident.
Apoi, este nevoie de actele de identitate, de la carte de identitate, certificat de naştere, până la certificat de căsătorie.
Şi acum, vine greul, adică actele doveditoare privind veniturile: cupon de pensie din luna anterioară depunerii cererii, adeverinţa de salariu, valoarea tichetelor de masă, cupon de ajutor special lunar, cupon de indemnizaţie de plasament, dovadă de pensie alimentară, cupon de alocaţie de stat, copie file CEC alocaţie de stat pentru copiii şcolari.
Lista continuă cu certificatul fiscal, adeverinţă eliberată de primăria municipiului Timişoara (Primărie Camera 12) şi declaraţie pe propria răspundere că nu deţineţi teren agricol pe teritoriul României.
Persoanele apte de muncă, dar fără loc de muncă, au nevoie şi de adeverinţă de la Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Profesională Timiş, prin care să dovedească  (virgulă virtuală) că nu a refuzat nejustificat un loc de muncă corespunzător pregătirii şi nivelului studiilor, situaţiei persoanei şi stării de sănătate sau că nu au refuzat nejustificat un curs de calificare, recalificare sau perfecţionare profesională, în timp ce persoanele care temporar nu realizează venituri pot da o declaraţie pe propria răspundere.
Invalizii şi bolnavii cronici au nevoie şi de certificat medical de constatare a capacităţii de muncă emis de medicul expert al Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii.
Iar persoanele care au îndeplinit vârsta de pensionare trebuie să declare pe propria răspundere că ori sunt izolate social, ori nu au susţinători legali, ori sunt lipsiţi de venituri.
Dacă credeaţi că aţi scăpat, citiţi mai departe şi despre adeverinţă de şcolarizare, hotărâre de încredinţare, adopţie şi orice hotărâre privind obligaţia legală de întreţinere.
Şi, nu în ultimul rând, declaraţie pe proprie răspundere că nu serveşti masa la o altă instituţie...
Până la urmă, după cum pare, ca să fii sărac în România nu numai că este uşor, dar trebuie să-ţi angajezi şi avocat...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.