De ce timisorenii Nicolae Taran si Bogdan Herzog pupa poala Putinului?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.02.2014 11:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Intr-un dialog cu un parlamentar din Republica Moldova, editorialistul şi ”eminenţa cenuşie” a manipularii informaţiilor de limba romana de la Vocea Rusiei, cel mai probabil cu nume sub acoperire, Valentin Mandraşescu, a scris zilele trecute:

”Putin nu scrie la Vocea Rusiei. Inca. Dvs ma acuzati implicit de tradarea intereselor Romaniei, dar in cazul dat dvs sunteti tradatorul care zece ani a supt banii poporului in parlament. In Romania nu exista presa care sa aiba libertatea sa publice opiniile mele, opiniile lui V. Vasilescu (inainte ca el sa devina autor la VR), Marian Radulescu etc. Cu greu se publica opiniile unor specialisti si activisti politici deosebiti ca Nicolae Taran si Bogdan Radu Herzog. VR a devenit, in asertiunea unui numar suficient de mare de romani, ultima si unica platforma libera a presei din Romania. Asta-i realitatea”.

Adica asta-i realitatea de la Vocea Rusiei...
Nimeni nu neaga ca exista probleme cu libertatea de exprimare in Romania şi nici ca exista o manipulare chiar grosolana a informaţiilor publice care se mesteca in spaţiul public romanesc.
Dar de aici pana la ”ultima si unica platforma libera a presei din Romania” este un drum lung...
Ca Vocea Rusiei, de fapt un oficios KGB, este doar o cioara dintr-o colivie care se viseaza vultur se poate observa şi din prezentarea pe care Vocea Rusiei vorbeşte despre Vocea Rusiei.
Fara alte comentarii, iata textul integral:

”Suntem bucurosi sa va salutam pe pagina oficiala a postului de radio "Vocea Rusiei".
Din Moscova, "Vocea Rusiei" va pune mereu la curent cu cele mai noi stiri din Rusia si de peste hotare.
Cuvintele "Aici Moscova" au rasunat pentru prima data in limba romana in ziua de 21 martie 1941. Incepand cu luna iunie 1941, dupa declansarea Marelui Razboi pentru Apararea Patriei, emisiunile noastre se transmit cu regularitate.
Acea perioada a fost foarte dificila pentru redactia noastra, deoarece Romania era tara-aliata a Germaniei fasciste. In emisiunile noastre noi am incercat sa aratam cat de nefasta era pentru tara aceasta alianta, cate nenorociri si suferinte aducea acest razboi nedrept.
La mijlocul anilor 70, activitatea redactiei a fost afectata de "linia Ceausescu" vizand distantarea de U.R.S.S. In acea perioada a existat in Romania un "vid informational", cetatenii romani ascultand cu interes emisiunile postului nostru de radio.
Odata cu inceperea "perestroicai" in U.R.S.S., poporul roman a manifestat un viu interes pentru evenimentele din tara noastra. Noi primeam atunci un numar record de scrisori din partea ascultatorilor.
In zilele grele ale Revolutiei din decembrie 1989, noi sufeream sincer pentru soarta prietenilor nostri romani. Redactia noastra functiona atunci in regimul "starii de urgenta" cu mult entuziasm. In acele zile am transmis interviuri cu personalitati ale vietii publice, cunoscuti emigranti politici, oameni de cultura din Romania.
Desi perioada prin care trecem in prezent este agitata, nu s-au intrerupt contactele spirituale dintre redactia romana si ascultatorii nostri, care continua sa ne impartaseasca problemele dureroase, nelinistile, bucuriile si nenorocirile lor. Comunicarea cu ei ne aduce multa satisfactie profesionala.
Incepand cu 29 martie 2009, Vocea Rusiei in limba romana si-a incetat transmisiunile radio pe unde scurte si pe unde medii si emite doar pe Internet”...

E amuzant. Daca n-ar fi sinistru.
Noroc cu ”vidul informaţional” care a fost acoperit cu informaţiile venite de la oficiosul KGB, Vocea Rusiei, şi pe care romanii o ascultau la miez de noapte, de teama Securitaţii...
E hilar. Daca n-ar fi sinistru.
Ultima şi unica platforma libera a presei din Romania...
E chiar grotesc. Daca n-ar fi trist.
Cate nenorociri si suferinte aducea acest razboi nedrept... Spune oficiosul KGB Vocea Rusiei.  
Despre crimele, de ordinul milioanelor, din Basarabia, RSS Moldoveneasca, Siberia şi Romania postbelica nu spune nimic oficiosul KGB.
Acelaşi oficios KGB care uita ca in timp ce nemţii au atacat Polonia, URSS a intrat peste polonezi dinspre Est, la inţelegere cu prietenii hitlerişti, dar şi peste Finlanda.
Asta-i realitatea...
Şi uite-aşa oficiosul KGB, Vocea Rusiei, se joaca de-a democraţia in prezent, un fel de-a v-aţi ascunselea in care se infiereaza cu manie proletara imperialismul american şi tot ceea ce inseamna Romania democratica.
 
”Cu greu se publica opiniile unor specialisti si activisti politici deosebiti ca Nicolae Taran si Bogdan Radu Herzog” - spune oficiosul KGB despre cei doi timişoreni care s-au pus in slujba... adevarului, singurii ziarişti, specialişti şi activişti politici de incredere de la poapelele Kremlinului.
Unde profesorul universitar de Timişoara şi fostul politician Nicolae Ţaran poate vorbi liber despre falimentul Americii, despre cum Rusia si-a definit misiunea si obiectivele strategice pentru actualul secol sau poate analiza daca va deveni Romania un paradis gay...
Unde consilierul local PNTCD de Timişoara, Bogdan Radu Herzog, poate vorbi, tot liber, despre propaganda impotriva Olimpiadei de la Soci şi lecţiile sale, despre puterea propagandei americane de a infaţişa nişte nimfomane şi un hoţ ca pe nişte eroi ai libertaţii...

Intrebarea ar fi de ce  timişorenii Nicolae Taran si Bogdan Herzog pupa poala Putinului, KGB-ului, FSB-ului, Mandraşescului?...

Pentru ca se poate!...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.