De la 1 ianuarie 2018 se aplica MECANISMUL PSD privind PLATA DEFALCATA a TVA... Cine face exceptie?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.02.2018 09:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

De la 1 ianuarie 2018 se aplica mecanismul privind plata defalcata a TVA...

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara:

”Au obligaţia sa deschida şi sa utilizeze cel puţin un cont de TVA contribuabilii inregistraţi in scopuri de TVA pentru incasare şi plata, potrivit art. 316 din Codul Fiscal, şi instituţiile publice inregistrate in scopuri de TVA pentru incasare, potrivit art. 316 din Codul Fiscal, care, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, inregistreaza restanţe la plata TVA conform art. 157 din Codul de Procedura Fiscala, neachitate in termen de 60 de zile lucratoare de Ia scadenţa, in cuantum mai mare de 15.000 de lei in cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei in cazul contribuabililor mijlocii, 5.000 de lei pentru restul contribuabililor, incepand cu data de 1 a celei de a doua luni urmatoare celei in care s-a implinit termenul de 60 de zile lucratoare de Ia scadenţa. Fac excepţie contribuabilii pentru care este suspendata executarea silita a restanţelor la plata TVA, in condiţiile art. 235 din Codul de Procedura Fiscala.

In acest sens, va recomandam sa verificaţi permanent situaţia dumneavoastra fiscala, fie utilizand Spaţiul Privat Virtual, fie prin prezentarea Ia sediul ANAF, in vederea preintampinarii neconcordanţelor sau, dupa caz, remedierii acestora in timp util pentru a evita incadrarea din oficiu Ia aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA.

ATENŢIE! In situaţia in care in termen de 60 de zile lucratoare de Ia scadenţa nu achitaţi obligaţiile fiscale restante reprezentand TVA, incepand cu data de 1 a celei de a doua luni urmatoare celei in care s-a implinit acest termen, veţi fi inscrişi in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.