De la carti de credit clonate, la droguri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2012 13:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat în urma unei acţiuni informativ-operative desfăşurată la intrarea în localitatea Balta Verde, trei tineri care deţineau pentru consum propriu 2,5 gr cannabis. 

Astfel, în cadrul unei acţiuni de supraveghere informativ-operativă de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere desfăşurată în data de 24.03.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier au observat la intrarea în localitatea Balta Verde în apropierea Braţului Gogoşu un autoturism în care se aflau trei tineri care nu-şi justificau prezenţa în zona de frontieră. La vederea poliţiştilor de frontieră aceştia au devenit brusc agitaţi şi au încercat să se sustragă legitimării şi controlului specific de frontieră. Trecând la legitimarea şi identificarea acestora, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt D. Octavian, A Adrian şi S. Florinel din municipiul Turnu Severin şi localitatea Balta Verde cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani.
La controlul autoturismului aparţinând lui D. Octavian, poliţiştii de frontieră au descoperit în locaşul scrumierei dintre scaunele din faţă o bilă de culoare albă şi două pungi de plastic în interiorul cărora s-au observat fragmente vegetale de culoare verde-oliv susceptibile de a face parte din categoria drogurilor de risc de tip cannabis.
Cantitatea de 2,5 grame de cannabis urmează a fi expertizată într-un laborator de specialitate.
În baza protocolului de cooperare existent între Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, actele premergătoare, făptuitorii şi probele ridicate au fost predate lucrătorilor specializaţi în combaterea traficului de droguri, în continuare desfăşurându-se activităţi specifice sub îndrumarea procurorului pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale desfăşurate de către cei trei tineri.
Împotriva lui D. Octavian, A. Adrian şi S. Florinel s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi consum de droguri de risc. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei trei tineri riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 şi 15 ani.

În data de 07.11.2010, D.Octavian a mai fost reţinut în flagrant în colonia Porţile de Fier II de către poliţiştii de frontieră în timp ce efectua mai multe operaţiuni bancare cu ajutorul unor cărţi de credit clonate.
La percheziţia corporală efectuată asupra lui D.Octavian la acea dată s-au găsit 47 cărţi de credit clonate etichetate cu grupuri de 4 şi 5 cifre ce reprezentau coduri pin.
Faţă de D. Octavian - Biroul Teritorial DIICOT Mehedinţi a dispus, în ziua de 08.11.2010, măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronice, deţinerea lor în vederea punerii în circulaţie şi acces la un sistem informatic în scopul de a obţine un beneficiu material, în prezent acesta fiind cercetat în stare de libertate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.