De la Dunare la Tisa, tot migrantu plansu-mi-sa...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.10.2012 13:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera au depistat si retinut, in ultimele 24 de ore, 35 persoane, cetateni din Egipt, Algeria, Maroc, Tunisia, Pakistan, Palestina, India si Moldova care incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.

25 dintre ei au fost depistati de politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea in timp ce intentionau sa treaca ilegal in Ungaria, iar ceilalti 10 au fost retinuti pe raza judetelor Timis si Vaslui, in timp ce intentionau sa treaca ilegal in Ungaria sau sa intre ilegal in Romania din Serbia, respectiv Moldova.
*In aceasta dimineata, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bors - I.T.P.F. Oradea, au retinut doua grupuri de migranti formate din unsprezece persoane de sex masculin care se deplasau pe jos spre frontiera, incercand sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei pentru a ajunge in R. Ungaria.
Persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari si stabilirea identitatii acestora, unde, in urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca sunt sase cetateni marocani, patru algerieni si un tunisian, cu varste cuprinse intre 17 si 32 ani.
In data de 08.10.2012, actionand in baza unor informatii, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Varsand - I.T.P.F. Oradea a retinut doua grupuri formate din doisprezece persoane de sex masculin care se deplasau, pe jos, spre linia de frontiera. Grupurile au fost retinute la aproximativ 300 m de linia de frontiera si au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.
In urma verificarilor, s-a stabilit ca este vorba de unsprezece cetateni pakistanezi, cu varste cuprinse intre 16 si 41 de ani si un cetatean indian, in varsta de 30 ani, care intentionau sa treaca ilegal in Ungaria, pentru ca nu detineau documente legale.
*Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Sannicolau Mare, judetul Timis, au depistat, pe camp, in apropierea frontierei, patru grupuri de migranti, formate din noua barbati.
Opt dintre migranti au fost depistati la frontiera cu Serbia, in timp ce incercau sa intre ilegal in tara noastra, iar o persoana a fost retinuta la granita cu Ungaria, dorind sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
In cadrul cercetarilor s-a stabilit ca barbatii depistati sunt cetateni din Egipt si Palestina, cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani si intentia lor era de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen dar nu posedau documente legale.
*Tot in data de 08.10.2012, in jurul orei 10.30, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Turnu - I.T.P.F. Oradea a retinut doua persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre frontiera pentru a trece ilegal in Ungaria.
Cele doua persoane au fost retinute la aproximativ 150 de metri fata de linia de frontiera, fiind conduse la sediul sectorului pentru cercetari, unde s-a stabilit ca este vorba de doi cetateni pakistanezi, cu varste de 30 respectiv 58 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in Italia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.