De la Paris la Svilengrad, omul cu valiza opreste si la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.09.2014 18:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Spectacolul MONOLOG CU VALIZA, epopeea unui mim vorbareţ de/cu Guérassim Dichliev, poate fi urmarit in Timişoara marţi, 23 septembrie, ora 19, la Electric Theatre (Str.Argeş, nr.18)

Creat acum patru ani, spectacolul «Monolog cu valiza» a fost jucat de o suta de ori.
In Bulgaria, Franţa, Columbia, Finlanda, Guatemala, Seychelles, Israel, Serbia, Italia, Nigeria, Macedonia, Republica Zambia, Panama, Angola, Argentina, Ecuador, Bolivia şi a fost invitat in festivaluri, spectacole de circ, sali de spectacole mici şi mari, camine de batrani, inchisori, centre culturale, biblioteci (mediateci).
Intotdeauna şi peste tot pe unde a fost prezentat oamenii au plecat emoţionaţi, zambitori, cuprinşi de amintiri, cu gandul la casa natala, la drumul parcurs, la vise.
Au scris in “Cartea cu impresii” cuvinte atat de personale, de calduroase şi pline de dragoste.

Un spectacol care povesteşte cum un tip bulgar, mim-idealist, a ajuns acum douazeci de ani la Paris in «oraşul – lumina».
Intr-o oarecare masura este un spectacol auto-bio-ficţiune.
Valiza este elementul central.
De nedesparţit de omul care o poarta: un artist care-şi paraseşte ţara natala, Bulgaria, pentru a merge in Europa.
Un om şi o valiza. Oare el este cel care duce valiza sau valiza il poarta?
Un Western al Estului in care lacrimile se transforma in ras, in care ironizarea propriului destin nu este altceva decat speranţa zilei de maine...
«Monolog cu valiza» va fi jucat in aceasta toamna pe tot traseul Paris – Svilengrad (oraşul sau natal in Bulgaria) traversand toate frontierele – din Franţa pana in Bulgaria.
El va reuni arta, ecologia şi sportul pentru ca la realizarea lui contribuie un mim entuziast pe bicicleta insoţit de stafful lui in maşina electrica.
Timp de 34 de zile vor fi organizate (acesta este visul lui Guérassim) 34 de reprezentaţii care vor vizita astfel 34 de oraşe din şapte ţari europene.
De ce ?
Pentru a impartaşi un sentiment personal care a devenit destin comun pentru sute de milioane de europeni.
Pentru a cere respectul intre culturi şi tradiţii, comunitaţi şi indivizi, naţionalitaţi şi etnii, demonstrand ca arta creeaza predispoziţii pozitive.
Pentru a aminti faptul ca artistul este un veritabil ambasador al ideilor nobile, in stransa legatura cu ecologia, cu un mod de viaţa sanatos, in scopul unei bune convieţuiri. Valori care se dovedesc a fi singurul nostru viitor.
Pentru a invita cetaţenii Europei sa transmita mesajele lor unii catre ceilalţi şi sa le inspire curajul de a trece frontierele.

Guéro (Guérassim Dichliev) («necunoscut la nivel mondial» aşa cum se autodefineşte) a absolvit cursurile Şcolii Internaţionale de Mimodrama « Marcel Marceau » din Paris.
Dupa obţinerea diplomei a fost invitat de celebrul Marcel Marceau sa lucreze cu el, devenind astfel asistentul sau şi profesor in şcoala.
In cariera sa a jucat alaturi de Mimul Marceau, Magali Noël, Jacques Higelin, Emmanuel Vacca, Marie Trintignant, Michaël Youn, Raphaël, Madona Bouglione.
Monolog cu valiza a primit in 2009 Premiul I la Festivalul Internaţional de Mima şi Teatru Fizic de la Skopje, Macedonia.
Preţ bilet : 20 lei. Rezervari la telefon: 0773/849342
Dupa spectacol (care dureaza o ora) Guéro ii invita pe spectactori la o discuţie amicala.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.