De la Primarie, la papagalii din Parcul Botanic

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 18.09.2012 22:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Cât timp primarul Nicolae Robu este plecat la cumpărături la Berlin pentru transportul în comun al municipiului Timişoara, jurnaliştii s-au văzut nevoiţi să se întâlnească cu cei doi viceprimari, Sorin Grindeanu şi Dan Diaconu. 

Aşa că nu a mai fost nevoie de deja tradiţionala aşteptare academică de aproape o jumătate de oră de la conferinţele de presă ale primarului. A fost doar o mică întârziere. Iertabilă, până la urmă.
Şi de vorbit s-a tot vorbit despre tot felul de subiecte, pentru că în Timişoara sunt tot felul de probleme, întrebări şi răspunsuri. Şi o să mai fie mult timp de acum înainte.
De reţinut a fost că Pădurea Verde se pare că în sfârşit va intra sub aripa municipalităţii şi se va transforma în viitorul apropiat într-un spaţiu unde timişorenii se pot relaxa în timpul liber.
Ideea nu este nouă, numai că jocurile se pot face acum când la cârma de la Romsilva din zonă a fost numit fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu, care este şi membru reprezentativ al PSD Timiş. Aşa se poate ca şi grădina zoologică să se extindă şi să devină un punct de interes major pe care-l va cuprinde Pădurea Verde. Ca să primească Pădurea Verde, se va face un schimb de terenuri, mai ales că Primăria deţine vreo 700 de hectare de pădure pe la Criciova.
Pe de altă parte, viceprimarul Dan Diaconu şi-a manifestat intenţia ca în Parcul Botanic să se extindă iluminatul public, în condiţiile în care în acest moment nu există nici măcar un bec şi în acelaşi timp strada Mărăşeşti a devenit alee pietonală şi se speră într-un public mult mai numeros care pe viitor să viziteze Parcul Botanic. Totodată, se intenţionează să se mai construiască încă o intrare la Parcul Botanic, în apropierea pasajului pe sub calea ferată.
Şi dacă tot a venit vorba de Parcul Botanic, trebuie spus că viceprimarul Dan Diaconu a descoperit că există vreo cinci locatari mai neobişnuiţi, ajunşi în zonă printr-o donaţie, şi care au reuşit să se adapteze şi să supravieţuiască în libertate şi pe timp de iarnă.
Cu această ocazie, cei cinci papagali vor beneficia de mai multă atenţie şi mai ales de nişte ... locuinţe sociale. Să simtă şi ei, săracii, că au venit ai lor, useliştii, la putere...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.