De vreo 2000 de ani, POSTA ROMANA (tot) are o STRATEGIE de EFICIENTIZARE!... Inchiriaza spatii in PALATUL POSTELOR din TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.05.2017 07:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Posta Romana respinge zvonurile potrivit carora anumite spatii din Palatul Postei, din Timisoara, ar fi  fost scoase la vanzare.

Compania susţine ca are o strategie de eficientizare a activitatii, care sa aduca venituri suplimentare si care presupune si inchirierea unor spatii aflate in cladirile din patrimoniul Postei Romane.
Astfel, in cazul de fata, este vorba despre spatiile unde au functionat Liceul de Posta si gradinita,  care sunt, in prezent, disponibile pentru inchiriere, si in niciun caz pentru vanzare.

Posta Romana detine, in Timisoara, spatii excedentare de aproximativ 5.000 mp, pe care incearca sa le  valorifice prin inchiriere catre persoane juridice sau institutii interesate.
Nu numai ca nu este dispusa sa-si vanda spatiile pe care le detine, mai mult, intentioneaza şi sa  reabiliteze cladirea de patrimoniu national.

Palatul Postei are autorizatie in vederea reabilitarii fatadei si a acoperisului.
Totodata, Posta Romana intentioneaza sa deschida, intr-unul dintre aceste spatii, cel mai mare muzeu  postal din tara.
Cladirea care adaposteste Posta Mare, cum se ştie, din centrul orasului a avut, de la bun inceput, destinatia actuala.  Atestata din 1722, posta timisoreana a functionat in mai multe cladiri, dar la inceputul secolului  trecut amploarea serviciilor postale, telefonice si telegrafice impunea un sediu nou si spatios pentru  toate aceste servicii.
Terenul pe care a fost ridicat imobilul a fost cumparat de conducerea postei de la primarie, in 1905,  dar constructia propriu-zisa a inceput mai tarziu, in 1910 sau 1911.
Palatul Postei a fost terminat in 1913.
Cladirea, cu subsol, parter si trei etaje, are 170 de incaperi si cateva zeci de coridoare si alte  spatii anexe.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.