Deblocati-va potentialul uman!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.05.2012 11:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primul Simpozion International din Romania pe tema deblocarii potentialului uman, NOI PERSPECTIVE ASUPRA DEBLOCĂRII POTENŢIALULUI UMAN DE LA SĂNĂTATE LA FERICIRE, LA O TREAPTĂ SUPERIOARĂ DE LEADERSHIP, se va derula pe 7 mai,între orele 9-17, în Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Scopul acestui eveniment este de a explora posibilitatea dezvoltării întregului potenţial uman. Concret, se urmăreşte reechilibrarea stării de sănătate, obţinerea succesului în plan personal şi profesional, în pofida tensiunilor şi stresului zilnic. Sănătatea ideală presupune ca fiecare aspect al funcţiilor fizice, mentale şi sociale, să-şi atingă potenţialul maxim, în totală armonie cu celelalte aspecte.
Principalii vorbitori la acest simpozion vor prezenta o gamă de noi cercetări ştiinţifice, care jalonează progresul spre această funcţionare ideală.
Un accent deosebit va fi pus pe funcţia integratoare a sistemului nervos central.
O atenţie specială va fi acordată meditaţiei, o tehnică mentală, simplă şi naturală, care ajută la eliberarea tensiunii şi a stresului acumulate în corp, ştiut fiind că există o strânsă interacţiune între minte şi corp.
Eliminarea treptată a blocajelor, la nivel mental şi fizic, prin activarea inteligenţei prezente în fiecare parte a corpului, în fiecare celulă, oferă posibilitatea prevenirii bolii, prin întărirea sistemului imunitar. Acest lucru ne oferă şi o soluţie practică pentru conducerea unei organizaţii sau chiar a unei ţări, privite ca un întreg. Coerenţa între indivizi conferă grupului o forţă invincibilă şi se bazează pe armonia părţilor componente ale fiecărui individ.

Principalii vorbitori sunt:
Prof. univ. dr. Anca Munteanu (România) - profesor universitar, doctor în psihologie, la facultatea de profil a Universităţii de Vest, din Timişoara. A scris 12 cărţi de autor, 24 în colaborare, şi peste 150 de studii de specialitate, publicate în ţară şi străinătate. Actualmente este preşedinta Asociaţiei Europene de Psihologie Transpersonală, membră în Comitetul Director al Asociaţiei Psihologilor din România, membră în Comitetul Director al Colegiului Psihologilor din România.
Jim Bagnola (SUA) – preşedinte al Leadership Group International, este un speaker internaţional, executive coach şi consultant al mai multor corporaţii. Ca expert în ştiinţa conducerii şi managementului conexiunii minte-corp, s-a focalizat pe influenţa modului de gândire asupra sănătăţii, fericirii, succesului şi a capacităţii de a conduce. De peste 25 de ani, ţine prelegeri în întreaga lume, inclusiv în România, pe tema leadership-sănătate în relaţie cu „secretele conexiunii minte-corp”. El a ţinut traininguri liderilor mai multor companii, între care se numără Shell şi Kroger, precum şi unor organizaţii ca NASA, Departamentul de Stat şi NATO. Preocuparea sa de bază este orientată spre dezvoltarea profesionalismului în a fi om.
Prof. univ. dr. Marc-Alain Descamps (Franţa) – profesor universitar, doctor în psihologie. A activat la Universitatea Sorbona (René Descartes) din Paris. Este un renumit psihanalist francez şi unul dintre cei mai iluştri exponenţi ai psihologiei transpersonale din Europa, specialist în Yoga şi în tehnica visului lucid. A scris peste 30 de cărţi de specialitate. Este cofondator al Asociaţiei Europene de Psihologie Transpersonală (ETPA) şi membru al consiliului ei de conducere, precum şi preşedinte al Asociaţiei Franceze de Transpersonal (AFT).
Dr. med. Verica Ilič-Vlatcovič (Serbia) – doctor în medicină, este specialist în epidemiologie; a lucrat în Serbia şi în străinătate, a fost Coordonator Naţional anti-SIDA. În ultimii trei ani, a activat în domeniul Ayurveda, fiind preşedinta Societăţii Ayurvedice din Serbia.
Conf. univ. dr. med. Ruxanda Dana Chirileanu (România) – activează în domeniul neurologiei generale, având ca obiect principal de interes tulburările cognitive, mai ales, demenţa; lucrarea sa de doctorat tratează demenţa vasculară. A publicat două monografii despre demenţă şi este vicepreşedinte al Filialei Timişoara a Societăţii Române Alzheimer.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.