Decolare-aterizare cu reparatii la aeroportul din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.06.2013 19:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara – Au început lucrările de reparaţii curente la pista de decolare – aterizare de pe Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia, aferente celei de-a doua etape de lucrări.
Acţiunea lucrărilor de reparaţii se va desfăşura în trei faze, respectiv trei perioade de timp consecutive: 15 iunie – 24 iulie a.c., 25 iulie – 24 august a.c., 24 august (ora 20.00) – 1 septembrie a.c (ora 17.00).
În general, se urmăreşte ca lucrările de reparaţii ale pistei să se desfăşoare cu frecvenţă mai mare pe timpul nopţii, încercând astfel să se influenţeze cât mai puţin traficul aerian, sau în perioadele orare din zi când nu sunt programate aterizări şi decolări ale curselor aeriene.
Prima fază a acestor lucrări presupune scurtarea pistei cu aproximativ 1400 m, dinspre direcţia 29 spre direcţiia 11, urmând ca traficul aerian să se desfăşoare pe o lungime de pista de 1900 m.
Pe parcursul celei de-a doua faze, lungimea pistei se va scurta cu aproximativ 1300 m, în partea opusă, respectiv dinspre direcţia 11 către direcţia 29, astfel că traficul aerian se va putea desfăşura pe o lungime de pista de 2200 m.
În ultima etapă de timp, cea de-a treia fază, desfăşurarea lucrărilor va putea fi posibilă doar cu închiderea totală a pistei, urmând să intre în reparaţii ultimii 800 m ai pistei situaţi în partea din mijloc a acesteia.
Suprafaţa totală a pistei de decolare-aterizare este de 3500 m lungime şi 45 m lăţime, dimensiuni care fac posibilă operarea aeronavelor de orice capacitate.  
Demararea lucrărilor în cea de-a treia fază presupune închiderea pistei şi implicit a operaţiunilor de zbor de pe Aeroportul Timişoara, astfel că traficul aerian se va muta în această perioadă pe Aeroportul din Arad.
Pentru mai multe informaţii referitoare la cursele aeriene care, conform programului de zbor din perioada 24 august – 1 septembrie 2013, ar fi trebuit să aterizeze sau să decoleze pe/de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, motiv pentru care administraţia aeroportuară face apel către toţi pasagerii să contacteze companiile aeriene care operează respectivele zboruri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.