Deputat incompatibil in judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.11.2013 10:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agenţia Naţionala de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natura administrativa şi penala in cazul lui NICULAE MIRCOVICI (deputat), reprezentantul Uniunii Bulgarilor din Banat.
NICULAE MIRCOVICI a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca in baza caruia sotia sa a fost angajata in perioada 05 ianuarie 2009 - 15 iunie 2010 in funcţia de referent in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 35, Timis.
De asemenea, au rezultat indicii privind posibila incalcare a dispoziţiilor art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, intrucat acesta a avizat contractul individual de munca incheiat de soţia sa cu Camera Deputaţilor, decizie in urma careia soţia acesteia a realizat un venit net in suma totala de 20.387 Lei.

Astfel, NICULAE MIRCOVICI nu a respectat dispoziţiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative”.
Astfel, Agenţia Naţionala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie in vederea verificarii indiciilor privind savarşirea infracţiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia „Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.