Deputatul turmentat de la Deva a fost trimis in judecata

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.05.2015 15:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurori ai Secţiei de urmarire penala şi criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetarile şi au dispus trimiterea in judecata a inculpatului MUNTEAN MIRCIA, deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe.

La data de 30 octombrie 2014, organele de poliţie din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul ca, in zona aflata in intersecţia semaforizata dintre str. Zarandului şi str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulaţie a sensului de mers Sibiu — Arad, s-a produs un eveniment rutier in care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de inculpatul Muntean Mircia, fost primar al municipiului Deva.
Din probele administrate in cauza a reieşit ca inculpatul, aflat in stare de ebrietate, a intrat in coliziune cu vehiculele aflate in staţionare la culoarea roşie a semaforului, venind din spatele acestora şi nereuşind sa opreasca la timp autoturismul la volanul caruia se afla, ulterior indepartandu-se de zona accidentului.
Inculpatul a fost descoperit, dupa aproape 20 min., incercand sa escaladeze un gard imprejmuitor din apropiere şi dus la locul accidentului de catre un poliţist.

In buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie emis de Serviciul Judeţean de Medicina Legala Hunedoara, se atesta faptul ca inculpatul avea o alcoolemie de 1,30 gr la prima proba de sange recoltata, respectiv 1,10 gr la cea de-a doua proba.
Raportat la Decizia nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curţii Constituţionale, referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 336 alin. 1 şi 3 Cod penal, prin ordonanţa din data de 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei inculpatului la momentul depistarii in trafic, imediat dupa producerea accidentului, respectiv orele 18:30, in data de 30 octombrie 2014.
Astfel, prin raportul de expertiza medico-legal al I.M.L. Timişoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactiva a alcoolemiei s-a concluzionat ca 'la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era in eliminare şi ar fi putut avea o alcoolemie teoretica de aproximativ 1,80 gr'.
Actul medico-legal mai menţioneaza ca s-a constatat o neconcordanţa intre alcoolemia teoretica rezultata din datele de consum şi valorile certe stabilite la analiza, neconcordanţa ce denota un consum real de bauturi alcoolice mai mare decat cel declarat.

Prin acelaşi act procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de catre inculpat a infracţiunii de parasire a locului accidentului prevazuta de art. 338 alin. 1 Cod penal, motivat de faptul ca in urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.
Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.