Descopera Peru si Civilizatia Inca... la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.04.2014 21:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociatia Altitudine filiala Banat, impreuna cu Consulatul Onorific al Republicii Peru la Timisoara, va invita la evenimentul Descopera Peru si Civilizatia Inca, in 10 aprilie 2014, intre orele 9-13, la Casa Adam Müller Gutenbrunn din Timisoara.
Evenimentul este organizat in cadrul ‘Saptamanii altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun’ pentru elevii din Timisoara si imprejurimi.
Asociatia Altitudine si Consulatul Onorific al Republicii Peru la Timisoara doresc informarea elevilor despre cultura si civilizatia acestei tari sud-americane, pentru o diversificare a cunostintelor de cultura generala ale tinerilor.
Vor participa peste 300 de elevi de la scoli si licee din Timisoara si imprejurimi, ce vor urmari prezentarea catorva elemente reprezentative pentru Peru si o mica reprezentatie de muzica live.
In a doua parte a prezentarilor, copiii vor avea ocazia sa aprofundeze cateva subiecte in cadrul atelierelor de lucru: Lima – capitala Republicii Peru, Cultura Sipan, istorie precolumbiana, Cuzco, Machu Picchu si grandoarea inca, Noduri Quipu, un alt fel de scriere, Lacul Titikaka si altiplano, Biodiversitate, flora si fauna, Cordillera Blanca, muntii cu varfuri albe, Camelide sudamericane si prelucrarea lanii, Liniile de la Nazca, posibile interpretari.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.