Deseuri umane de Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.10.2012 10:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - O problemă sesizată de multe ori de cetăţeni este cea a cerşetorilor şi oamenilor străzii care au obiceiul să se aciueze în zona Complexului Studenţesc şi care creează disconfort celor care locuiesc în campus. 

În cursul acţiunii de aseară au fost depistate un număr de 16 persoane care au fost verificate şi preluate în baza de date.
Doi dintre cei depistaţi sunt minori şi au fost predaţi centrului pentru copiii străzii de pe str. Ioan Slavici.
Au fost aplicate în total şi opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 lei pentru apelare la mila publică, lipsa documentelor de identitate şi aruncarea de deşeuri, persoanele în cauză fiind îndrumate către domicilii.

***

Ca urmare a faptului că în ultima perioadă s-a constatat că persoanele fără adăpost, cerşetori şi oameni ai străzii, au început să se tragă către clădirile părăsite din Timişoara unde se adăpostesc în special în perioada sezonului rece, poliţiştii locali verifică astfel de locaţii de unde aceştia sunt preluaţi, monitorizaţi şi îndrumaţi către localităţile de domiciliu sau spre serviciile sociale care să îi consilieze pentru integrarea lor în societate.
În acest sens, una din locaţiile verificate în cursul zilei de ieri este cea din zona Circumvalaţiunii, unde se află clădirea fostă IRA.
În momentul acţiunii se aflau în locaţia respectivă patru persoane, doi bărbaţi cu concubinele, care au domiciliile în Orşova - Mehedinţi, Satu Mare, Tarcea - Bihor şi Gătaia - Timiş.
Aceştia au declarat că trăiesc din vânzarea de fier vechi şi munci ocazionale şi că în clădirile respective mai locuiesc şi alte familii cu copii mici.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.